Κόμπι Μπράιαντ: Οι μεγάλες επενδύσεις ενός μεγάλου αθλητή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόμπι Μπράιαντ: Οι μεγάλες επενδύσεις ενός μεγάλου αθλητή
Ο θρύλος του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ ήθελε να τον θυμούνται ως επενδυτή.

Για την πορεία του ως επιχειρηματία και για τις επιτυχίες του ως επενδυτή ήθελε να τον θυμούνται ο θρύλος του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου, την Κυριακή, σε ηλικία 41 ετών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο CNBC, στις 22 Αυγούστου του 2016 ο αστέρας του NBA αποκάλυψε τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού fund αξίας 100 εκατ. δολαρίων και δήλωσε πως θέλει να τον θυμούνται ως επενδυτή και όχι ως αθλητή.

Κορυφαίος μπασκετμπολίστας και επιχειρηματίας

Σύμφωνα με το Business Insider, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας και επιχειρηματίας, ήταν συνιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Bryant Stibel & Co, από το 2013 με χαρτοφυλάκιο που περιελάμβανε τεχνολογικά και μιντιακά brands.

«Στο μπάσκετ, ο στόχος είναι πάντα η νίκη. Όμως η νίκη ενός πρωταθλήματος πάει και έρχεται. Αν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι που πραγματικά θα έχει διάρκεια σε βάθος χρόνου, τότε πρέπει να είναι κάτι που θα εμπνεύσει τις επόμενες γενιές», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κατά την 20ετή του καριέρα με τους Lakers, ο Μπράιαντ έγινε αθλητικός θρύλος και ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες τους NBA. Μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2019 έγινε υποψήφιος για να μπει στο NBA Hall of Fame το 2020.

«Αυτοκρατορία» από επιχειρήσεις

Ο «Black Mamba» όπως ήταν γνωστός, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος επιχειρηματικά, δημιουργώντας μία αυτοκρατορία πίσω από το όνομά του, με έσοδα δισεκατομμυρίων:

  • Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Bryant Stibel & Co διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισ. δολαρίων, με επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων.
  • Προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού με την επωνυμία, Body Armor.
  • Στο χαρτοφυλάκιο του βρισκόταν και το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.
  • Είχε δημιουργήσει και τη δική του τεράστια αθλητική ακαδημία με το όνομα Mamba Academy, μέσω της οποίας ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για τους νέους που ονομάζεται Mamba League.
  • Είχε συμβόλαιο με την αθλητική εταιρεία Nike, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο του μπάσκετ.
  • Και εμπορικές συνεργασίες με μια σειρά άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s (MCD), της Sprite, της Nintendo (NTDOF) και της Turkish Airlines.

Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο του χαρισματικού Κόμπι Μπράιαντ

Πρόκειται για έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο, τον οποίο αποκαλούσαν «Mamba». Ήταν δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης, πέντε φορές πρωταθλητής του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, NBA, πολυτιμότερος παίκτης του μία φορά, 18 φορές All-Star και έχαιρε τεράστιου σεβασμού στα γήπεδα, για το ταλέντο, τις δεξιότητές του και την απόλυτη αφοσίωσή του στο παιχνίδι.

Πρόσφατα, τιμήθηκε με Όσκαρ για το νέο του εγχείρημα, την ενασχόλησή του με τα ντοκιμαντέρ.

Ήταν ο μοναδικός αθλητής στη σύγχρονη εποχή του ΝΒΑ, που πλησίασε τα έξι δαχτυλίδια του «Air Michael», Μάικλ Τζόρνταν, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα με τους Λέϊκερς, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, δύο τίτλους τελικών MVP και πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ είχε 18 προσκλήσεις σε All Star Game.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider