«Πράσινο φως» και από τη βασίλισσα Ελισάβετ για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» και από τη βασίλισσα Ελισάβετ για το Brexit
Όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, η βασίλισσα Ελισάβετ επικύρωσε το νομοσχέδιο για το Brexit, καθιστώντας το πλέον νόμο του κράτους.

Εγκρίθηκε και από τη βασίλισσα Ελισάβετ το νομοσχέδιο για το Brexit και έτσι αφού περάσει και από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Μεγάλη Βρετανία θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου, η πρώτη χώρα που αποχωρεί από την ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, η βασίλισσα Ελισάβετ επικύρωσε το νομοσχέδιο για το Brexit, καθιστώντας το πλέον νόμο του κράτους.

«Η Μεγαλειότητά της η βασίλισσα έδωσε τη βασιλική έγκριση» στο κείμενο που καθορίζει τους όρους του «διαζυγίου», μετά από έναν ταραχώδη «γάμο» 47 ετών με την Ε.Ε., ανακοίνωσε ο υπουργός Στιβ Μπάρκλεϊ, που είναι αρμόδιος για το Brexit.

Με τον τρόπο αυτό η χώρα «θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου», πρόσθεσε, στην ανάρτησή του στο Twitter.

Η Συμφωνία Αποχώρησης θα πρέπει να επικυρωθεί επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 29 Ιανουαρίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από την Ε.Ε., στις 23:00 (ώρα Λονδίνου και GMT) της 31ης Ιανουαρίου.

Το κείμενο είχε εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, προς μεγάλη ικανοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Μερικές φορές είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα περνούσαμε ποτέ τη γραμμή του τερματισμού του Brexit, όμως το κάναμε. Μπορούμε τώρα να ξεχάσουμε τις πίκρες και τον διχασμό των τριών τελευταίων ετών και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση ενός φωτεινού μέλλοντος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider