Θύμα κυβερνοεπίθεσης στις ψηφιακές του πλατφόρμες έπεσε το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος της αντιπολίτευσης είπε ότι, οι Εργατικοί κατήγγειλαν την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν στο Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας και ότι παρότι η επίθεση «επιβράδυνε κάποιες από τις δραστηριότητες της εκστρατείας μας», αυτές αποκασταστάθηκαν αργότερα μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, το Εργατικό Κόμμα δηλώνει πεπεισμένο ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση δεδομένων.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία και από άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της εκλογικής περιόδου, όταν αμφότερα τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας θα πραγματοποιούν εκστρατείες στο διαδίκτυο για να περάσουν το μήνυμά τους στους ψηφοφόρους.

«Δεχτήκαμε μια υπερσύγχρονη και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στις ψηφιακές πλατφόρμες του κόμματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

«Προχωρήσαμε σε ταχείες ενέργειες και αυτές οι απόπειρες απέτυχαν εξαιτίας των ισχυρών συστημάτων ασφαλείας μας. Η ακεραιότητα όλων των πλατφορμών μας διατηρήθηκε και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπήρξε παραβίαση δεδομένων».

Από την πλευρά του ωστόσο, ένας αξιωματούχος ασφαλείας που γνωρίζει το ζήτημα δήλωσε στο Reuters ότι η κυβερνοεπίθεση ήταν μια σύντομη και αποτυχημένη απόπειρα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες του κόμματος και ότι μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα προηγμένη. «Ήταν στην πραγματικότητα μια επίθεση καθημερινού τύπου, τίποτα περισσότερο από κάτι που περιμένεις να δεις σε τακτική βάση».

Η Βρετανία θα διενεργήσει πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην προσπάθειά του να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit στο κοινοβούλιο έπειτα από τρία χρόνια και πλέον μετά το δημοψήφισμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.