Αυτά τα Rolex αναμένεται να πουληθούν σε τιμή - ρεκόρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά τα Rolex αναμένεται να πουληθούν σε τιμή - ρεκόρ
Το πρώτο το φορούσε ο θρύλος του Χόλυγουντ Marlon Brando και το δεύτερο ο πρωταθλητής του γκολφ Jack Nicklaus.

Δύο vintage ρολόγια Rolex ρολόγια τα οποία κανονικά θα άξιζαν από 15.000 έως 20.000 δολάρια είναι πιθανό να κοστολογηθούν από 10 έως 100 φορές περισσότερο.

Ο λόγος είναι απλός. Το πρώτο το φορούσε ο θρύλος του Χόλυγουντ Marlon Brando και το δεύτερο ο πρωταθλητής του γκολφ Jack Nicklaus. Τα δύο ρολόγια θα δημοπρατηθούν τον Δεκέμβριο από το οίκο δημοπρασιών Phillips.

Το πρώτο, το Rolex GMT-Master το είχε στην κατοχή του ο ηθοποιός στα γυρίσματα της ταινίας «Αποκάλυψη Τώρα».

marlon brando

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όπως λέει στο Cnbc, ο Paul Boutrous, επικεφαλής της δημοπρασίας, του ζητήθηκε να το αφαιρέσει καθώς δεν ταίριαζε στην ατμόσφαιρα και την αισθητική της ταινίας. Ο Marlon Brando αρνήθηκε και αποφάσισε απλά να αφαιρέσει τη στεφάνη από την πρόσοψη του ρολογιού.

Για πολλά χρόνια το ρολόι θεωρείτο χαμένο, στην πραγματικότητα όμως το είχε στην κατοχή της η κόρη του ηθοποιού, Petra η οποία το έλαβε από τον πατέρα της ως δώρο αποφοίτησης. Εκείνη με τη σειρά της το δώρισε στον άντρα της, Fischer.

Όταν έμαθαν την ιστορία με το ρολόι του Paul Newman, το οποίο έφτασε να πωληθεί για 17,8 εκατ. δολάρια σε αντίστοιχη δημοπρασία το 2017 αποφάσισαν να το δώσουν στον Οίκο Δημοπρασιών Phillips. Το ρόλοι στην πίσω όψη του έχει μάλιστα χαραγμένη και την υπογραφή του ηθοποιού.

marlon brando

Το δεύτερο ρολόι, το Rolex Day-Date Ref. 1803, από χρυσό 18 καρατίων, ο Jack Nicklaus το φορούσε στα 12 από τα 18 πρωταθλήματα που κατέκτησε.

«Ηταν πραγματικά το μόνο ρολόι που φορούσε για πάνω από 50 χρόνια", λέει ο Paul Boutrous.

rolex

Τα έσοδα από την πώληση του ρολογιού του Nicklaus θα πάνε στο ίδρυμα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και η γυναίκα του για να βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο.

Nicklaus

*Πηγή φωτογραφιων: Phillips.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider