Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου
Αυτές είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές «σπατάλες» των μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανήκουν στην κατηγορία των μεγιστάνων της τεχνολογίας και τα χρήματά τους είναι τόσα πολλά που φαίνεται να μην τελειώνουν.

Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ορισμένοι έχουν, μάλιστα, ιδρύσει δικά τους φιλανθρωπικά ιδρύματα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν δίνουν και... αρκετά εκατομμύρια για να αγοράσουν ένα αεροπλάνο, ένα ακόμα αυτοκίνητο ή ένα υποβρύχιο!

Δείτε πού ξοδεύουν τα χρήματα τους οι μεγιστάνες της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Business Insider:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon, ξόδεψε 65 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ένα Gulfstream G650ER, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8 άτομα.

Αν και σύμφωνα με το Business Insider, έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες δολάρια για να περάσει 3 εβδομάδες μέσα σε ένα υποβρύχιο που συνέλεγε απομεινάρια του διαστημικού αεροσκάφους Apollo.

Ίσως ένα από τα πιο ακριβά αθλητικά αυτοκίνητα, το ιταλικό Pagani Huayra, βρίσκεται στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Facebook και κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια.

Ενώ μία από τις πιο «περίεργες» αγορές που έχει κάνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως είναι μία πρώην φυτεία ζαχαροκάλαμου, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, καθώς και μία ιδιωτική παραλία με λευκή άμμο.

Ο συνιδρυτής της Google ξόδεψε 7,2 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει ένα σπίτι, που βρίσκεται στον Εθνικό Κατάλογο Ιστορικών Τοποθεσιών των ΗΠΑ και τα κτήματα που βρίσκονται γύρω του.

Έχει ένα υπερπολυτελές κότερο και «μοιράζεται» ένα ιδιωτικό αεροπλάνο και ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο με τον έτερο συνιδρυτή της Google, Σέρτζεϊ Μπριν.

Ένα από τα πιο διάσημα αποκτήματα του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι το νησί «Necker Island». Η αγορά έγινε το 1978 και του κόστισε -μόλις- 180.000 δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις όμως, το 2006 η αξία του ανερχόταν στα 60 εκατ. δολάρια.

Στο νησί αυτό, μπορεί να βρει κανείς και μερικά ακόμα ακριβά αποκτήματα του Μπράνσον, όπως είναι το καταμαράν «Necker Belle» και ένα μικρό υποβρύχιο που έχει ονομάσει «Necker Nymph».

Ο ιδρυτής της Dell Technologies είναι συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Ρομπ Γουόλτον της Walmart) του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Four Seasons στη Χαβάη. Παράλληλα, ο Μάικλ Ντελ έχει στην ιδιοκτησία του ένα penthouse στη Βοστώνη και μία έπαυλη στο Όστιν, γνωστό ως «Το κάστρο».

Ο ιδρυτής της Dell ξόδεψε επίσης 100 εκατ. δολάρια για μια ιδιωτική συλλογή φωτογραφιών.

Ο ιδρυτής της Microsoft δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του αεροπλάνο, το οποίο αποκαλεί τη μεγάλη του «σπατάλη». Παράλληλα, έχει και τη δική του συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων, η οποία εκτιμάται πως αξίζει 650.000 δολάρια και περιλαμβάνει μία Jaguar XJ6 και μία Ferrari 348. Διαθέτει επίσης αρκετές Porsche, μία Porsche 911, μία Porsche Carrera Cabriolet 964 και μία 1988 Porsche 959 Coupe.

Μία από τις προσωπικές του επενδύσεις αποτελεί και η αγορά του ξενοδοχείου Ritz Carlton στο San Francisco για 161 εκατ. δολάρια, μαζί με μερικούς ακόμα «ανώνυμους» αγοραστές.

Ένα από τα πιο ακριβά αποκτήματα του Μπιλ Γκέιτς είναι ένα έργο τέχνης του Γουίνσλοου Όμερ (36 εκατ. δολάρια) και ένα χειρόγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (30 εκατ. δολάρια).

Δεν είναι περίεργο για τους δισεκατομμυριούχους να έχουν ιδιωτικά αεροπλάνα, όμως ο ιδρυτής της Oracle έχει στην ιδιοκτησία του δύο στρατιωτικά πολεμικά αεροπλάνα.

Ένα σοβιετικό MiG-29 και ένα ιταλιοκό SIAI-Marchetti S.211.

Παράλληλα, έχει στη διάθεση του μία ιστιοπλοϊκή αγωνιστική ομάδα και πολλά ιστιοπλοϊκά. Ενώ έχει κάνει και επενδύσεις εκατομμυρίων για ακίνητα τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στη Silicon Valley.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX ξόδεψε 70 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο και 17 εκατ. δολάρια για την έπαυλή του στην περιοχή Bel Air, στην Καλιφόρνια.

Μπορεί να είναι γνωστός για την αγάπη του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως ο Μασκ ξόδεψε σχεδόν 100.000 δολάρια για να αποκτήσει το 1976 Lotus Esprit, το υποβρύχιο αυτοκίνητο που εμφανίζεται στην ταινία του James Bond, «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

23:58

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά της αεροασφάλειας και ανάμειξη στις εκλογές

23:52

Η Σίφνος ανάμεσα στα 58 νέα μέλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO

23:44

WFP: Οι μερίδες τροφίμων στο Σουδάν θα πρέπει να μειωθούν λόγω ελλείψεων στη χρηματοδότηση

23:35

Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2030

23:24

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - Σχεδόν 2% κάτω ο Nasdaq

23:08

WSJ: Γουόρς και Χάσετ οι δύο επικρατέστεροι για την προεδρία της Fed

23:00

Tether: Προσφορά εξαγοράς της Γιουβέντους από την Exor - Επενδύει 1 δισ. ευρώ

22:47

Γάζα: Οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από ασθένειες και μολύνσεις μετά από πλημμύρες

22:38

ΟΗΕ: Υπέρ του τερματισμού των εχθροπραξιών στην ΛΔ του Κονγκό τάχθηκε η Ελλάδα

22:24

Μικρή πτώση για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για υπερπροσφορά

22:12

Δεκάδες μετανάστες εισήλθαν στην Πολωνία μέσω κρυφής σήραγγας με τη Λευκορωσία

21:55

Γαλλία: Εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία πριν γίνουν διαπραγματεύσεις για το εδαφικό

21:42

Συνάντηση Πιερρακάκη - Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη, ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες

21:28

«Βουτιά» 3% για το ασήμι μετά το ρεκόρ - Σε υψηλό επτά εβδομάδων ο χρυσός

21:14

Ο Τραμπ λέει ότι Καμπότζη και Ταϊλάνδη συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες

20:59

Πιερρακάκης: Ο προϋπολογισμός του 2026 είναι το θεμέλιο της επόμενης φάσης

20:54

ΕΕ: «Παγώνουν» επ' αόριστον τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 δισ. ευρώ

20:42

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας

20:32

Μαρινάκης και Αγγελικούση στις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας

20:19

Ουκρανία: Η ένταξη στην ΕΕ από το 2027 προβλέπεται στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

20:08

Τουρκία: Ξεκινά στις 9 Μαρτίου η δίκη του Ιμάμογλου για διαφθορά

20:02

Η νέα στρατηγική ασφάλειας των ΗΠΑ: Ιδεολογικές εμμονές και διεθνείς κίνδυνοι

19:48

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στη βιώσιμη αεροπορική ανάπτυξη

19:35

ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα - Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια

19:26

Ισπανία: Επικρίσεις στους Σοσιαλιστές για τον χειρισμό καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης

19:20

Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο έφθασαν τους 155.368 νεκρούς

19:09

Κλιμακώνουν οι αγρότες: Κλειστή η Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Νίκαια, αύριο η κρίσιμη σύσκεψη

19:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη ΟΗΕ για την Κύπρο

18:53

Πτωτικό κλείσιμο στις ευρωαγορές με το focus σε νέα μάκρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider