Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου
Αυτές είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές «σπατάλες» των μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανήκουν στην κατηγορία των μεγιστάνων της τεχνολογίας και τα χρήματά τους είναι τόσα πολλά που φαίνεται να μην τελειώνουν.

Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ορισμένοι έχουν, μάλιστα, ιδρύσει δικά τους φιλανθρωπικά ιδρύματα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν δίνουν και... αρκετά εκατομμύρια για να αγοράσουν ένα αεροπλάνο, ένα ακόμα αυτοκίνητο ή ένα υποβρύχιο!

Δείτε πού ξοδεύουν τα χρήματα τους οι μεγιστάνες της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Business Insider:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon, ξόδεψε 65 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ένα Gulfstream G650ER, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8 άτομα.

Αν και σύμφωνα με το Business Insider, έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες δολάρια για να περάσει 3 εβδομάδες μέσα σε ένα υποβρύχιο που συνέλεγε απομεινάρια του διαστημικού αεροσκάφους Apollo.

Ίσως ένα από τα πιο ακριβά αθλητικά αυτοκίνητα, το ιταλικό Pagani Huayra, βρίσκεται στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Facebook και κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια.

Ενώ μία από τις πιο «περίεργες» αγορές που έχει κάνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως είναι μία πρώην φυτεία ζαχαροκάλαμου, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, καθώς και μία ιδιωτική παραλία με λευκή άμμο.

Ο συνιδρυτής της Google ξόδεψε 7,2 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει ένα σπίτι, που βρίσκεται στον Εθνικό Κατάλογο Ιστορικών Τοποθεσιών των ΗΠΑ και τα κτήματα που βρίσκονται γύρω του.

Έχει ένα υπερπολυτελές κότερο και «μοιράζεται» ένα ιδιωτικό αεροπλάνο και ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο με τον έτερο συνιδρυτή της Google, Σέρτζεϊ Μπριν.

Ένα από τα πιο διάσημα αποκτήματα του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι το νησί «Necker Island». Η αγορά έγινε το 1978 και του κόστισε -μόλις- 180.000 δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις όμως, το 2006 η αξία του ανερχόταν στα 60 εκατ. δολάρια.

Στο νησί αυτό, μπορεί να βρει κανείς και μερικά ακόμα ακριβά αποκτήματα του Μπράνσον, όπως είναι το καταμαράν «Necker Belle» και ένα μικρό υποβρύχιο που έχει ονομάσει «Necker Nymph».

Ο ιδρυτής της Dell Technologies είναι συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Ρομπ Γουόλτον της Walmart) του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Four Seasons στη Χαβάη. Παράλληλα, ο Μάικλ Ντελ έχει στην ιδιοκτησία του ένα penthouse στη Βοστώνη και μία έπαυλη στο Όστιν, γνωστό ως «Το κάστρο».

Ο ιδρυτής της Dell ξόδεψε επίσης 100 εκατ. δολάρια για μια ιδιωτική συλλογή φωτογραφιών.

Ο ιδρυτής της Microsoft δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του αεροπλάνο, το οποίο αποκαλεί τη μεγάλη του «σπατάλη». Παράλληλα, έχει και τη δική του συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων, η οποία εκτιμάται πως αξίζει 650.000 δολάρια και περιλαμβάνει μία Jaguar XJ6 και μία Ferrari 348. Διαθέτει επίσης αρκετές Porsche, μία Porsche 911, μία Porsche Carrera Cabriolet 964 και μία 1988 Porsche 959 Coupe.

Μία από τις προσωπικές του επενδύσεις αποτελεί και η αγορά του ξενοδοχείου Ritz Carlton στο San Francisco για 161 εκατ. δολάρια, μαζί με μερικούς ακόμα «ανώνυμους» αγοραστές.

Ένα από τα πιο ακριβά αποκτήματα του Μπιλ Γκέιτς είναι ένα έργο τέχνης του Γουίνσλοου Όμερ (36 εκατ. δολάρια) και ένα χειρόγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (30 εκατ. δολάρια).

Δεν είναι περίεργο για τους δισεκατομμυριούχους να έχουν ιδιωτικά αεροπλάνα, όμως ο ιδρυτής της Oracle έχει στην ιδιοκτησία του δύο στρατιωτικά πολεμικά αεροπλάνα.

Ένα σοβιετικό MiG-29 και ένα ιταλιοκό SIAI-Marchetti S.211.

Παράλληλα, έχει στη διάθεση του μία ιστιοπλοϊκή αγωνιστική ομάδα και πολλά ιστιοπλοϊκά. Ενώ έχει κάνει και επενδύσεις εκατομμυρίων για ακίνητα τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στη Silicon Valley.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX ξόδεψε 70 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο και 17 εκατ. δολάρια για την έπαυλή του στην περιοχή Bel Air, στην Καλιφόρνια.

Μπορεί να είναι γνωστός για την αγάπη του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως ο Μασκ ξόδεψε σχεδόν 100.000 δολάρια για να αποκτήσει το 1976 Lotus Esprit, το υποβρύχιο αυτοκίνητο που εμφανίζεται στην ταινία του James Bond, «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:53

Δένδιας: Υπέγραψε με τη Γαλλίδα ομόλογό του την ανανέωση της «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» Ελλάδας – Γαλλίας

15:26

Κεφαλογιάννη: Καμία ανησυχία για τον τουρισμό – Ευρωπαϊκή πρόκληση η αύξηση του κόστους καυσίμων

15:04

Γολεμής (ESA): Η συμπερίληψη, δεν είναι μόνο αξία αλλά και πρακτική ευφυΐα

14:48

Το 2028 στην Ελλάδα τα δύο πρώτα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair

14:34

Μητσοτάκης: Κορωνίδα των ελληνογαλλικών συμφωνιών η δέσμευση αμοιβαίας συνδρομής

14:16

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Γεκατερίνμπουργκ

13:59

Πιερρακάκης: Τι είναι πρόοδος σήμερα;

13:45

Κώτσηρας: Στο επίκεντρο η μεσαία τάξη μέσω φοροελαφρύνσεων και μόνιμων μέτρων

13:12

Μαρινάκης: Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με το κόμμα του κ. Τσίπρα

13:00

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως 72 δόσεις - «Αγκάθια» το υψηλό επιτόκιο και η συμμόρφωση

12:57

Θωμάς (DG TAXUD): Το 20% των φορολογικών εσόδων προέρχονται από τον τουρισμό

12:48

Οι επενδύσεις και η θέση της Ελλάδας στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας

12:47

Η Αθήνα τεχνολογικό «ορμητήριο» για τη Euronext

12:43

Ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά παρουσιάζει η Cloud Office

12:29

Καλαφάτης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός

12:10

Μητσοτάκης - Μακρόν υπέγραψαν την ελληνογαλλική στρατηγική συμφωνία

12:02

Γερμανία: Σε πίεση η αυτοκινητοβιομηχανία απ' την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

11:48

Ενιαίος ηλεκτρικός χώρος από τη Μεσόγειο έως τη Βαλτική με το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ

11:32

Ζαχαράκη: Η συζήτηση για τις δεξιότητες πρέπει να ξεκινήσει με ειλικρίνεια

11:26

Καράντζαλος (ΓΓ Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων): Χτίζουμε τη διεπαφή με τον πολίτη και να καταπολεμάμε τη «ψηφιακή γραφειοκρατία»

11:16

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 150 χλμ/ώρα

11:07

Μαρέβα Γκραμπόφσκι -Μητσοτάκη: Έλαβε εξιτήριο απ' το νοσοκομείο

10:58

ΒΟΑΚ: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε όλη την Κρήτη – Επιτάχυνση και έμφαση στην οδική ασφάλεια

10:50

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Σημαντικό οικονομικό πλήγμα για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

10:37

Προσλήψεις 380 αποφοίτων Λυκείου στην ΕΛΑΣ - 39 επιστήμονες στο Λιμενικό Σώμα

10:35

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε διυλιστήριο της Κίνας εξαιτίας δοσοληψιών με το Ιράν

10:20

Επίσκεψη Μητσοτάκη - Μακρόν στη φρεγάτα «Κίμων» στον Πειραιά

10:06

ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας

09:54

Ταραντίλης (EY Ελλάδος): Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI

09:37

Φόρουμ των Δελφών: Αδήριτη η ανάγκη για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider