Χάθηκαν 117 δισ. δολάρια από τις αγορές στο κραχ της Δευτέρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάθηκαν 117 δισ. δολάρια από τις αγορές στο κραχ της Δευτέρας
Οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν τη Δευτέρα το 2,1% της σωρευτικής τους περιουσίας.

Ποσό που προκαλεί ίλιγγο, καθώς ανέρχεται στα 117 δισ. δολάρια, έκανε «φτερά» από τις διεθνείς αγορές μόλις σε μια μέρα – τη Δευτέρα – εξαιτίας του κραχ που προκάλεσε στα διεθνή χρηματιστήρια η βίαιη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Bloomberg, οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη έχασαν τη Δευτέρα το 2,1% της σωρευτικής τους περιουσίας, καθώς η Wall Street επιδόθηκε σε ελεύθερη πτώση και ο Dow Jones έχασε σε μια μόνο συνεδρίαση περισσότερες από 700 μονάδες.

Συνολικά 21 μέλη του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index) έχασαν πάνω από 1 δισ. δολάρια, καθώς η διεθνής επενδυτική κοινότητα «πάγωσε» τη Δευτέρα, στον απόηχο της επιθετικής αναζωπύρωσης των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, χάνοντας μέσα σε μια μέρα 3,4 δισ. δολάρια (!), καθώς οι μετοχές της Amazon επιδόθηκαν σε ελεύθερη πτώση. Ωστόσο, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με καθαρή προσωπική περιουσία αξίας 110 δισ. δολαρίων.

Ακόμη όμως και μετά τις βαριές απώλειες της Δευτέρας, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν συνολική περιουσία ύψους 5,4 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider