Schaeuble: Απαιτείται ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Schaeuble: Απαιτείται ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό

Την θέση ότι οι συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να προσλάβουν διαστάσεις «χιονοστιβάδας» διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δημιουργία του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι «χιονοστιβάδες μπορούν να προκληθούν αν ένας κάπως απρόσεκτος σκιέρ πάει στην πλαγιά και μετακινήσει λίγο χιόνι».
«Δεν γνωρίζω αν βρισκόμαστε στο στάδιο που η χιονοστιβάδα έχει φτάσει κάτω στην κοιλάδα ή αν είμαστε στο στάδιο που βρίσκεται στο άνω άκρο της πλαγιάς.
Αν βρισκόμαστε ακόμη στο επάνω μέρος, τότε η πρόκληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη» υποστήριξε ο Schaeuble, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της αυτή την κατάσταση, ακόμη και αν επιβάλει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ.
«Η μετανάστευση είναι ένα ραντεβού της κοινωνίας μας με την παγκοσμιοποίηση» τόνισε ο Schaeuble, ο οποίος αν και δεν πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η απρόσκοπτη ροή προσφύγων, τόνισε ότι μόνο από κοινού μπορεί η Ευρώπη να αντεπεξέλθει στις πιέσεις που δημιουργεί η μετανάστευση.
«Ειδάλλως τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άσχημα για όλους μας» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος τάχθηκε και πάλι υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
«Εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε, έχουμε το καταραμένο καθήκον, (...) να εργαστούμε με οποιοδήποτε τίμημα ώστε να επιτύχει η ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Αν διαλυθεί η Ευρώπη, η Γερμανία είναι η χώρα που θα πληγεί περισσότερο» τόνισε ο Schaeuble.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider