Coeure: Σε θετική πορεία η Ελλάδα από τον Ιούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coeure: Σε θετική πορεία η Ελλάδα από τον Ιούλιο

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά από τον Ιούλιο και αυτό σταδιακά θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς» σχολίασε το διοικητικό στέλεχος της ΕΚΤ, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Αποτιμώντας θετικά τις ελληνικές εξελίξεις ο Benoit Coeure, αναφέρθηκε στην επίτευξη της συμφωνίας στη Σύνολο Κορυφής του Ιουλίου και διευκρίνισε πως έκτοτε η δυναμική της χώρας μας είναι θετική και θα αρχίσει να αποδίδει.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ειλημμένη απόφαση για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αλλά ότι η συζήτηση συνεχίζεται για το αν θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Θα αποφασίσουμε τον Δεκέμβριο, ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε τον Δεκέμβριο», επεσήμανε, ενώ χαρακτήρισε κλειδί για την απόφαση την πορεία των τιμών της ενέργειας και κατά πόσο αυτές έχουν επίπτωση στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, καθώς και άλλους οικονομικούς δείκτες.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πάντως ότι ο πληθωρισμός δέχεται καθοδικές πιέσεις και δεν προσεγγίζει τον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Ερωτηθείς σχετικά κατέστησε σαφές πως η απόφαση της ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται από τις αποφάσεις άλλων κεντρικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider