Η Google καταθέτει έφεση για το πρόστιμο ύψους 50 εκατ. ευρώ περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google καταθέτει έφεση για το πρόστιμο ύψους 50 εκατ. ευρώ περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων
Το πρόστιμο, που εκδόθηκε από τη γαλλική CNIL τη Δευτέρα, θεωρείται η πρώτη σημαντική χρηματική ποινή για μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Έφεση για το πρόστιμο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ θα ασκήσει η Google.

Το πρόστιμο της επιβλήθηκε για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων και εκδόθηκε από τις γαλλικές αρχές προστασίας δεδομένων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε μια διαδικασία συναίνεσης GDPR για εξατομικευμένες διαφημίσεις που να είναι όσο το δυνατόν πιο διαφανείς και απλές, βάσει ρυθμιστικών οδηγιών και δοκιμών εμπειρίας χρήστη. Ανησυχούμε επίσης για τον αντίκτυπο αυτής της απόφασης στους εκδότες, στους δημιουργούς πρωτότυπων περιεχομένων και στις εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίσαμε τώρα να ασκήσουμε έφεση», ανέφερε εκπρόσωπος της Google σε μια ηλεκτρονική δήλωση.

Το πρόστιμο, που εκδόθηκε από τη γαλλική CNIL τη Δευτέρα, θεωρείται η πρώτη σημαντική χρηματική ποινή για μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τον περασμένο Μάιο.

Η γαλλική υπηρεσία προστασίας δεδομένων δήλωσε ότι η Google παραβίασε τους κανόνες απορρήτου της ΕΕ επειδή δεν ζήτησε σωστά από τους χρήστες τη συγκατάθεσή τους σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων. Η παρουσία της Google ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας - το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας - θα καθορίσει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία ερμηνεύει τις απαιτήσεις σχετικά με τη συναίνεση βάσει του GDPR.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider