ΕΣΠΑ 2014 – 2020: Στόχος έργα με πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΣΠΑ 2014 – 2020: Στόχος έργα με πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα

Σε μικρά και μεσαία έργα με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με στόχευση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, καθώς επίσης και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα εστιάζει το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Αυτό υπογράμμισε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Η νέα προγραμματική περίοδος 2014 - 2020 θα εστιάζει σε μικρά και μεσαία έργα κοινωνικά χρήσιμα και με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, μέσα από σχήματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας δήλωσε ο κ Χαρίτσης ο οποίος ενημέρωσε τους Δημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007 – 2013, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων.

Αναφερόμενος στη δυναμική εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου ανέπτυξε τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τις νέες δράσεις παραπέμποντας στις προδημοσιεύσεις και ανέλυσε τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το νέο ΕΣΠΑ: τον κοινωνικό και τον αναπτυξιακό. Επίσης τόνισε πως στην παρούσα χρονική περίοδο κεντρική αναπτυξιακή κατεύθυνση αποτελεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider