Εγκρίθηκε η πολεοδομική ρύθμιση για τον Ιππόδρομο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε η πολεοδομική ρύθμιση για τον Ιππόδρομο

Υπεγράφη χθες, Τετάρτη, από τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, η απόφαση προέγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για το ακίνητο του Νέου Ιπποδρόμου Αθηνών στο Δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας. Αφορά σε μια πολεοδομική ρύθμιση της έκτασης των 1.100 στρεμμάτων, η οποία εισάγει νέες χρήσεις γης και επανακαθορίζει τις παλιές. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου Πάρκου Αναψυχής, με παράλληλη ανάδειξη του χώρου σε ένα πολιτιστικό πόλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, ορίζονται πέντε χωρικές υποενότητες. Σε αυτές περιλαμβάνεται πληθώρα χρήσεων, κυρίως «Τουρισμού – Αναψυχής». Ξεχωρίζουν οι υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα, τα οποία δεν μπορούν να ξεπερνούν σε δόμηση τα 1.500 τ.μ. Επίσης, προβλέπονται χώροι διεξαγωγής τεχνικών – ψυχαγωγικών και τυχερών παιγνίων, χώροι συνάθροισης κοινού και συνεδριακά κέντρα και εμπορικά καταστήματα.

Στο μακρύ κατάλογο των χρήσεων περιλαμβάνονται ακόμη μικρές και ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, γραφεία, εστίαση, αναψυκτήρια και αναψυχή. Επίσης, επιτρέπεται η εγκατάσταση τουριστικών καταλυμάτων, εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις. Θα υπάρχουν ακόμη χώροι στάθμευσης (κτίριο – γήπεδο), γωνιές ανακύκλωσης και μικρά πράσινα σημεία. Στο σχεδιασμό δεν λείπουν οι κατασκηνώσεις και οι παιδικές εξοχές. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα χωροθέτησης για πίστες αγώνων αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων. Τμήμα της έκτασης θα μπορεί να αποδοθεί για αστική γεωργία και λαχανόκηπους.

Βεβαίως στην έκταση του Ιπποδρόμου παραμένουν οι χρήσεις για στάβλους, αποθήκες, γραφεία στάβλων, κτίρια συντήρησης, σχολή αναβατών, εργαστήρια και όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές υπαίθριες λειτουργίες. Στην επένδυση θα προβλεφθεί εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων με καθορισμό θέσης από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.

Οι συντελεστές δόμησης διακρίνονται σε δύο ζώνες και προσδιορίζονται σε 0,075 και 0,20. Επίσης δύο τμήματα της έκτασης θα παραμένουν αδόμητα, με τη δυνατότητα εγκατάστασης πρόχειρων, ελαφριών και πρόσκαιρων κατασκευών για την ανάγκη των ειδικότερων χρήσεων που προτείνονται καθώς και για την εξασφάλιση της δυνατότητας διεξαγωγής συναυλιών και γενικότερα πολιτιστικών γεγονότων εντός του στίβου του ιπποδρόμου.

Οι περαιτέρω όροι και περιορισμοί δόμησης (κάλυψη, ύψος κτηρίων κλπ.) θα καθοριστούν και θα εξειδικευθούν στο στάδιο μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider