Δ.Αχαρνών: Ξεκινά το σχέδιο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου - Ανάπλαση και στο ιστορικό κέντρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δ.Αχαρνών: Ξεκινά το σχέδιο ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου - Ανάπλαση και στο ιστορικό κέντρο
Σε εξέλιξη πολεοδομικό σχέδιο παρεμβάσεων και αναπλάσεων από τον Δήμο.

Νέα πνοή στις Αχαρνές δίνει το σχέδιο δράσης και το Master Plan για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και την ολιστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου μετά και την έγκρισή του από το Δ.Σ. του Δήμου.

Αντικείμενο του σχεδίου ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου αποτελεί η καταγραφή και ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης του συνόλου της περιοχής ανάπλασης και στη συνέχεια η διαμόρφωση πρότασης ενός πολεοδομικού σχεδίου παρεμβάσεων – αναπλάσεων.

Το Αρχαίο Θέατρο βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου Δήμου, αποτελεί τεκμήριο του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής και επιπλέον σημαντικό εύρημα διεθνούς σημασίας, καθώς είναι ένα από τα επτά θέατρα περιφερειακών δήμων της Αττικής από τα οποία σώζονται κατάλοιπά τους. Το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών έχει ενταχθεί στο δίκτυο των αρχαίων θεάτρων που προβάλλει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Σημαντική ανάσα στην περιοχή θα δώσει η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις επιδιώκεται η επίτευξη μιας θεαματικής αναβάθμισης των συνθηκών ζωής των κατοίκων μέσω της ρύθμισης τα κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της εξασφάλισης οριοθετημένων χώρων στάθμευσης, της δυνατότητας ένταξης ποδηλατοδρόμων και της βιοκλιματικής βελτίωσης των παραγόντων θερμικής άνεσης της περιοχής.

Το Μaster Plan θα εφαρμοστεί κατ’ αρχάς στην φάση Α' που θα αξιοποιηθεί ως το κύριο στοιχείο του Τεχνικού Δελτίου Πράξεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προδιαγράφοντας ουσιαστικά ένα έργο που ικανοποιεί τα κριτήρια των έργων βιώσιμης αστικής ανάπλασης.

«Κάνουμε μια αρχή για ένα μεγάλο έργο που θα είναι αντάξιο της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι Αχαρνές δεν πρέπει ακόμη να αποτελούν την πίσω πλευρά της Αττικής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων & Πολεοδομίας του Δήμου Νικόλαος Δαμάσκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider