Αγοράστε τυρόπιτα με bitcoin σε φούρνο στη Θεσσαλονίκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγοράστε τυρόπιτα με bitcoin σε φούρνο στη Θεσσαλονίκη
Οι πληρωμές με bitcoin είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα.

Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζουν στην Ελλάδα οι συναλλαγές με Bitcoin. Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα ένας φούρνος στη Θεσσαλονίκη.

Ο Θεσσαλονικιός ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο της πόλης, Στράτος Ιγγλεζάκης, υιοθέτησε τον πρωτότυπο τρόπο πληρωμής στο κατάστημά του και όπως δήλωσε, είχε ήδη τους πρώτους πελάτες που ήθελαν να πληρώσουν με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Μπορεί στην ίδια ώρα που στη Νέα Ζηλανδία να έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου η πειραματική εφαρμογή πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων σε κρυπτονόμισμα, όμως στην Ελλάδα, το κρυπτονόμισμα δεν έχει μπει τόσο ενεργά στη ζωή των πολιτών.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξήγησε πως θεωρεί ασφαλή τη συναλλαγή με το κρυπτονόμισμα, «καθώς τα bitcoins είναι αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος».

Όπως περιέγραψε «μια τυρόπιτα που κοστίζει 1,80 ευρώ, σε bitcoin αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, καθώς το ένα bitcoin σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ. Ο πελάτης / χρήστης απλά κατεβάζει την εφαρμογή, δημιουργεί λογαριασμό και προχωρά σε αγορές».

Ενώ εξηγεί πως έχει δύο επιλογές, είτε με τη χρήση wallet (πορτοφόλι) και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία του σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες. Το ένα bitcoin όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια satoshi».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider