Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό
«Οι εργασίες γίνονται πάντα με σεβασμό στη φύση αλλά και στην ιστορία της οικογένειας Ωνάση», σημειώνει ο Σερκέι Τσερνίτσιν, εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ. 

Καθώς αναμένεται η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα «ξεκλειδώσει» την επένδυση ύψους 165 εκατ. ευρώ που θα δώσει και ξανά ζωή στο νησί του Σκορπιού, οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες που ξεκίνησαν το φθινόπωρο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ακολουθώντας την επιθυμία του ιδιοκτήτη Ρώσου επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να διαφυλαχθεί η βαριά ιστορική κληρονομία του Ωνάση αλλά και ο φυσικός πλούτος του νησιού, αυτή την περίοδο πραγματοποιείται η μεταφύτευση ελαιόδεντρων και άλλων καλλωπιστικών δέντρων όπως χαρουπιές και κουμαριές. «Όπως έχω υπογραμμίσει και στο παρελθόν οι εργασίες γίνονται πάντα με σεβασμό στη φύση, στο περιβάλλον αλλά και στην ιστορία της οικογένειας Ωνάση», σημειώνει ο Σερκέι Τσερνίτσιν, εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

Σκορπιός - Ελιές
Μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος που αφαιρούνται τα δέντρα από το χώμα

Η διαδικασία μπορεί να ακούγεται απλή, στην πραγματικότητα όμως είναι σύνθετη και απαιτεί ιδιαίτερη μέριμνα για να προφυλαχθεί το φυσικό περιβάλλον του Σκορπιού, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά από χρόνια αλληλεπίδρασης των φυσικών συνθηκών και των ανθρωπογενών παρεμβάσεων.

Τα δέντρα μεταφέρονται σε αγροτική έκταση του νησιού με ιδιαίτερη φροντίδα για να εξασφαλίζεται η συνέχεια των ζωνών βλάστησης, ώστε η έκταση να λειτουργεί ως ενιαίο οικοσύστημα. Στην όλη διαδικασία μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος που αφαιρούνται τα δέντρα από το χώμα, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να μην τραυματιστούν οι ιστοί τους. Η μεταφορά γίνεται με ειδικό γερανοφόρο όχημα το οποίο διαθέτει ειδικούς ιμάντες και τέλος η μεταφύτευση γίνεται σε ειδικό μείγμα χώματος που προσφέρει καλό εξαερισμό και στράγγιση για την ανάπτυξη των δέντρων.

Σκορπιός - Ελιές
Η μεταφορά γίνεται με ειδικό γερανοφόρο όχημα

Το κλάδεμα είναι επίσης μια τέχνη. Εξαρτάται από το ύψος του κορμού και των βραχιόνων του δέντρου. Μετά την αφαίρεση της κόμης οι τομές καλύπτονται με ειδική πάστα επούλωσης πληγών. Αυτό βοηθά στην προστασία από ασθένειες και στην αποφυγή αφυδάτωσης του κορμού.

Ακόμη και ο χρόνος που γίνεται η μεταφύτευση δεν είναι τυχαίος. Σύμφωνα με τους ειδικούς το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου είναι η καλύτερη εποχή για μια τέτοια δουλειά καθώς τα δέντρα βρίσκονται σε «κατάσταση λήθαργου», λόγω του καιρού. Ήδη έχουν μεταφερθεί 40 δέντρα από τα συνολικά 60 που έχει προγραμματιστεί να αλλάξουν θέση.

Το γκαζόν από την Αργεντινή!

Γκαζόν - Σκορπίος
Το γκαζόν μεταφέρεται με μεγάλη προσοχή για να μεταφυτευτεί



Εκτός όμως από τα δέντρα, με ιδιαίτερη προσοχή μεταφέρεται και τμήμα του γκαζόν που είχε φυτευτεί στο νησί. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ποικιλία που είχε φέρει ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης στον Σκορπιό από την Αργεντινή, η οποία εμφανίζει ιδιαίτερη αντοχή και δεν «καίγεται» από την επαφή του με το θαλασσινό νερό.

Ένα ολοκληρωμένο VIP Exclusive Club

Γκαζον Πεδίο 2
Βασικός στόχος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να διατηρηθεί ο φυσικός πλούτος του νησιού

O κύριος όγκος της επένδυσης θα περιλαμβάνει ένα συγκρότημα δύο επιπέδων που θα περιλαμβάνει επτά VIP σουίτες, τρεις πισίνες, μια τεχνητή λίμνη, spa, και άλλους κοινόχρηστους χώρας. Ακόμη θα κατασκευαστούν 12 νέες βίλες, θα ανακαινιστούν η ανατολική και νότια παραλία, θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές και θα κατασκευαστούν νέοι παιδότοποι και χώροι περιήγησης, νέο αμφιθέατρο, θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της φάρμας και θα δημιουργηθούν νέοι στάβλοι και αρένα ιππασίας.

Η επένδυση, η οποία έχει ενταχθεί στο νόμο περί «Στρατηγικών Επενδύσεων» που προβλέπει εξπρές διαδικασίες αδειοδότησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021. Αυτή τη στιγμή εργάζονται σε μόνιμη βάση στο νησί 50 υπάλληλοι, ενώ στην κορύφωση των εργασιών αναμένεται πως οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 200.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τις εργασίες μεταφύτευσης στο Gallery:

Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό
Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό
Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό
Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό
Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό
Προχωρούν τα έργα που θα αλλάξουν το Σκορπιό

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider