Την άμεση επιστροφή των ποσών που περικόπηκαν από τις συντάξεις τους, ζητούν οι συνταξιούχοι Δημοσίου, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

Ειδικότερα, σήμερα καλούνται σε «απολογία» ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠ που ακόμα δεν έχουν εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, βάσει της οποίας οι περικοπές συντάξεων και δώρων που επεβλήθησαν το 2012 κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Μετα την παράσταση διαμαρτυρίας οι συνταξιούχοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση θα προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή με βασικό σύνθημα «Εμείς δεν κλέψαμε, δουλέψαμε».

Να σημειώσουμε ότι η κλήτευση ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠ από την επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ έγινε κατόπιν προσφυγής που κατέθεσε το σωματείο συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση».

Εξάλλου, από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον αγώνα των συνταξιούχων, που όπως σημειώνει είναι και αγώνας του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, και ζητά να επιστραφούν άμεσα και σε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους τα ποσά που περικόπηκαν από τους μισθούς και τις συντάξεις και χαιρετίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Άλλωστε, οι συνταξιούχοι απειλούν με νέες πρόσφυγες σε περίπτωση που ούτε σήμερα δοθεί λύση στο πρόβλημα τους και όπως τονίζουν τα αιτήματα τους είναι νόμιμα και αυτονόητα: «Οι νόμοι 4051 και 4093 του 2012 για το πετσόκομμα των συντάξεων και των δώρων μας είναι αντισυνταγματικοί και με τη βούλα του ΣτΕ. Όχι απλώς δεν πρέπει να εφαρμοστούν αλλά πρέπει άμεσα οι ασφαλιστικοί φορείς να μας επιστρέψουν όσα δικαιούμαστε».