Φιλόδοξα σχέδια για μεγαλύτερο άνοιγμα στο γυναικείο φύλο υιοθετούν μια προς μια οι βρετανικές εταιρείες, επιχειρώντας να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης και αλλαγής νοοτροπίας στα υψηλότερα κλιμάκια. Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg, οι βρετανικές επιχειρήσεις στοχεύουν στην τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού γυναικών στις πιο νευραλγικές θέσεις, όπως τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Κατά τις πληροφορίες, ο στόχος έχει ήδη τεθεί και δεν είναι άλλος από τον εξής: Μέχρι το 2020, οι επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία επιθυμούν τα Διοικητικά τους Συμβούλια να απαρτίζονται κατά το ένα τρίτο από γυναίκες. Πρόκειται για σχέδιο που προωθούν οι μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες με στόχο την ενίσχυση της ισότητας των δύο φύλων αλλά και κατόπιν κυβερνητικών συστάσεων.

«Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στις διοικητικές θέσεις των εταιρειών», δηλώνει ο Mervyn Davies, πρώην πρόεδρος της Standard Chartered.

Μόλις τον περασμένοι Ιούλιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, είχε αποκαλύψει τη βούληση της βρετανικής κυβέρνησης να μπει φρένο στο μισθολογικό χάσμα που εντοπίζεται μεταξύ των δύο φίλων. Επανερχόμενος σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο – αλλά και σημαντικό – θέμα, τον Οκτώβριο, ο Cameron επανέλαβε πως πρέπει να εξαλειφθούν οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, προαναγγέλλοντας την υιοθέτηση πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει επιπλέον λεπτομέρειες.