Γιατί είναι πιο σπάταλες οι γυναίκες millennials

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί είναι πιο σπάταλες οι γυναίκες millennials

Οι Αμερικανίδες ζουν περισσότερο από τους άντρες των ΗΠΑ, όμως εάν επιθυμούν να περάσουν… καλά αυτά τα εξτρά χρόνια, πιθανότατα θα δυσκολευθούν, εάν δεν αρχίσουν να αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα.

Μόνο το 54% των Αμερικανίδων που κατατάσσονται στην κατηγορία των millennials (είναι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1982 και 1999) διαθέτουν αποταμιευτικό λογαριασμό, έναντι 67% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Personal Capital, μιας εταιρείας παροχής οικονομικών συμβουλών.

Σύμφωνα με τα αντίστοιχα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, από τα 63 εκατομμύρια των Αμερικανίδων, ηλικίας μεταξύ από 21 έως 64 ετών, μόνο το 44% διαθέτει αποταμιευτικό λογαριασμό.

Σε διεθνές, τώρα, επίπεδο, η πλειοψηφία των millennials, μοιάζει ολοένα και πιο οικονομικά «υπεύθυνη». Πρόσφατες έρευνες του Insured Retirement Institute καταδεικνύουν πως φέτος η οικονομική κατάσταση 2.120 Αμερικανών ενηλίκων (από τους οποίους οι 582 είναι millennials) είναι πολύ καλύτερη από ότι έναν χρόνο νωρίτερα.

«Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, οι millennials έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και πλέον αποφασίζουν πως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να αποταμιεύουν», τονίζει η Cindy Hounsell, πρόεδρος του Women’s Institute for a Secure Retirement.

Παρά το γεγονός πως οι γυναίκες millennials ξοδεύουν περισσότερα από τους άντρες, οι δεύτεροι, ακόμη κι αν αποταμιεύουν περισσότερα, είναι πιο επιρρεπείς στο να αρχίσουν να αποσύρουν άρον άρον τα χρήματά τους από τους καταθετικούς τους λογαριασμούς, είτε για να πάνε διακοπές, είτε για να νοικιάσουν ένα σκάφος, ή ένα αυτοκίνητο ή γενικά για κάτι που επιθυμούν πολύ.

Τελικά γιατί οι γυναίκες αποταμιεύουν περισσότερα και ξοδεύουν περισσότερα; Σύμφωνα με μια μερίδα ερευνητών, καίριος παράγοντας είναι το μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τα δύο φύλα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως για κάθε ένα δολάριο που κερδίζει από τη δουλειά του ένας άντρας, η γυναίκα κερδίζει αντίστοιχα 79 σεντς. Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που επεξεργάστηκε η ερευνητική εταιρεία Vanguard, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών δύναται να φτάσει έως και το 55%.

«Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όλα συνδέονται με το πόσα χρήματα κερδίζουν. Αυτός είναι ο παράγοντας που καθορίζει τα επόμενά τους βήματα. Όμως δεν αποταμιεύουν όσο ένας άντρας. Κανονικά θα έπρεπε…», σχολιάζει η Arielle O’Shea, αναλύτρια της NerdWallet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider