Το αγαπημένο μπέργκερ με κάρι της Ιαπωνίας έφθασε και στην Ευρώπη 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αγαπημένο μπέργκερ με κάρι της Ιαπωνίας έφθασε και στην Ευρώπη 

Η αλυσίδα CoCo Ichibanya διαθέτει περισσότερα από 1.100 εστιατόρια στην Ιαπωνία και περίπου 150 σε άλλες χώρες του κόσμου. Είναι γνωστή για τα παράξενα φαγητά με κάρι που σερβίρει σε όλα τα είδη όπως χάμπουργκερ και λουκάνικα. Στην Ιαπωνία είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της εστίασης αλλά η αλυσίδα δεν είχε παρουσία στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.

Το πρώτο κατάστημα CoCo Ichibanya άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα στο Covent Garden του Λονδίνου. Προσφέρει πολλά γνωστά –στην Ιαπωνία- εδέσματα με σάλτσες που μπορεί να είναι από «κλασσικές» έως «τρελά καυτερές».

Το Bloomberg βρέθηκε στο κατάστημα συνοδευόμενο από τον Βίβεκ Σινγκχ ένα από τους πιο διάσημους σεφ ινδικής κουζίνας με τέσσερα εστιατόρια στη Βρετανία. «Το μενού είναι τρελό», ανέφερε γελώντας. «Δεν έχω δει ξανά τέτοιο κάρι».

Όμως κάποια από τα πιάτα της αλυσίδας, όπως το Crazy Hot Katsy και το τυρί με κάρι φαίνεται ότι τον κέρδισαν, τουλάχιστον εν μέρει. «Αυτό που μου αρέσει είναι οι κύβοι του τυριού που έχουν λιώσει στη σάλτσα» ανέφερε ο σεφ αν και πρόσθεσε πως «η σάλτσα δεν είναι καν κοντά στην πολυπλοκότητα και το βάθος της γεύσης της ινδικής κουζίνας».

Σύμφωνα με τον Σινγκχ το CoCo Ichibanya θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ινδία ως ιαπωνικό εστιατόριο αλλά σίγουρα όχι ως ένα εστιατόριο κάρι.

Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ιαπωνία το 1978. Το πρώτο κατάστημα στις ΗΠΑ άνοιξε στην Καλιφόρνια επτά χρόνια αργότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider