Τα κρυπτονομίσματα έχασαν 42 δισ. δολάρια μέσα σε δύο ημέρες!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα κρυπτονομίσματα έχασαν 42 δισ. δολάρια μέσα σε δύο ημέρες!

Περίπου 42 δισ. δολάρια χάθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από τις αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζοντας ένα κύμα πωλήσεων που ξεκίνησε από τις αρχές του 2018, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το Bitcoin να έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 50%.

Σύμφωνα με το Bloomberg παρατηρητές της αγοράς αποδίδουν τις μαζικές πωλήσεις των τελευταίων ημερών στην παραβίαση ενός ανταλλακτηρίου της Νότιας Κορέας, ενώ άλλοι εκτιμούν πως βασικός λόγος για την αρνητική ψυχολογία που επικρατεί είναι οι ανησυχίες για νέα μέτρα κατά της αγοράς από την Κίνα.

Οι Αρχές ελέγχουν διεξοδικά τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων καθώς τους τελευταίους μήνες λόγω μιας σειρά προβλημάτων και κακών πρακτικών που έχουν να κάνουν με κλοπές, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα χρήματος.

Το Bitcoin σήμερα Δευτέρα έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 12% σε σχέση με την τιμή του το απόγευμα της Παρασκευής με αποτέλεσμα με τις απώλειες από την αρχή του έτους να φθάνουν το 53%.

Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν με αποτέλεσμα η συνολική κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων που παρακολουθεί το Coinmarketcap.com να έχει υποχωρήσει στα 298 δισ. δολάρια. Στις αρχές του έτους η κεφαλαιοποίηση έφθανε τα 830 δισ. δολάρια.

Ο ενθουσιασμός για τα ψηφιακά νομίσματα έχει υποχωρήσει εν μέρει λόγω μια σειρά ηλεκτρονικών κλοπών μεταξύ των οποίων και η κλοπή περίπου 500 εκατ. δολαρίων από το ανταλλακτήριο Coincheck στα τέλη Ιανουαρίου. Αν και η τελευταία ηλεκτρονική παραβίαση έγινε στο Νοτιοκορεάτικο ανταλλακτήριο Coinrail το οποίο είναι πολύ μικρότερο από το Coincheck, η είδηση κινητοποίησε τα αντανακλαστικά των επενδυτών προκαλώντας το κύμα πωλήσεων, σύμφωνα με αναλυτή της Oanda Corp. στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider