H Bayer καταργεί την επωνυμία «Monsanto»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Bayer καταργεί την επωνυμία «Monsanto»

Την εξαγορά ύψους 63 δισ. δολαρίων της Monsanto αναμένεται να ολοκληρώσει την Πέμπτη η Bayer, ενώ θα καταργήσει την επωνυμία της αμερικανικής εταιρείας σπόρων, που έχει πίσω της μια ιστορία 117 ετών, αλλά καθόλου καλή φήμη.

«Η Monsanto θα μετονομαστεί σε Bayer διατηρώντας το όνομα της μητρικής εταιρείας και το σημερινό της όνομα κατεργείτε. Τα αποκτηθέντα προϊόντα θα διατηρήσουν την εμπορική τους επωνυμία και θα γίνουν μέρος του χαρτοφυλακίου της Bayer», ανέφερε.

Η Bayer ξεκίνησε προχώρησε παράλληλα σε αύξηση κεφαλαίου μέσω έκδοσης μετοχών ύψους 6 δισ. ευρώ, μια κίνηση που αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, η οποία είναι η πρώτη που ολοκληρώνεται από μια τριάδα σημαντικών αμερικανικογερμανικών συμφωνιών συγχώνευσης, σε μια εποχή σκληρής κριτικής από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις ΗΠΑ.

Η Monsanto, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γενετικά τροποποιημένων σπόρων, έχει αποτελέσει στόχο των περιβαλλοντολόγων που αντιτίθενται στην τεχνολογία αυτή. Η αμερικανική εταιρεία έχει επίσης προσκαλέσει επικρίσεις για την πιο επιθετική, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, πολιτική της σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα πνευματικής της ιδιοκτησίας απέναντι στους αγρότες, πολλοί εκ των οποίων στηρίζονται στους σπόρους της.

«Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε το διάλογό μας με την κοινωνία. Θα ακούσουμε τους επικριτές μας και θα εργαστούμε από κοινού όπου βρίσκουμε κοινό έδαφος. Η γεωργία είναι πολύ σημαντική για να επιτρέπει σε ιδεολογικές διαφορές να καθυστερούν την ανάπτυξη», δήλωσε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Βέρνερ Μπάουμαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider