Θα χαθούν 15 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο Χίου με ευθύνη του υπ. Υποδομών

Γιάννης Ξενάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα χαθούν 15 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο Χίου με ευθύνη του υπ. Υποδομών

Τα έργα επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου και μετατόπισης του παραλιακού δρόμου επιβάλλεται το Υπουργείο Μεταφορών να τα εντάξει στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ για να μη θα χαθούν πιστώσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία προορίζονταν γι’ αυτά.

Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα αναγκαστώ, ως μέσο πίεσης, στις 15 του Ιούνη να απευθυνθώ στην ΙΑΤΑ με το ερώτημα εάν το αεροδρόμιό μας καλύπτει τις προϋποθέσεις για διεθνείς πτήσεις.

Από την πλευρά της Περιφέρειας έγινε ότι ήταν δυνατόν, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες (π.χ. γεωτρήσεις στο παραλιακό μέτωπο) και να κατατεθεί τελικά, στις αρχές Μαρτίου, από την ΥΠΑ η προμελέτη του έργου στη Δ/νση Υποδομών Αεροδρομίων.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και η προθεσμία για την ένταξη της προμελέτης λήγει μέσα στον Μάιο.

Το αποκορύφωμα, που προκάλεσε την έντονη ανησυχία μου για το τι μέλλει γενέσθαι ήταν οι δηλώσεις του Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες, στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε στην Μυτιλήνη, στην ενότητα για τις υποδομές, όταν ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι «θα προσπαθήσουν να βγάλουν το αεροδρόμιο Χίου από τη λίστα των αεροδρομίων, την ευθύνη για τα οποία έχει το ΤΑΙΠΕΔ».

Αυτό το θέμα εδώ και μήνες έχει λυθεί, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς κάναμε αυτό που ήταν στο χέρι μας. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το 50% των χρημάτων (40 εκατομμύρια) θα διατεθούν για έργα υποδομών σε αεροδρόμια, κι αν χαθεί για την Χίο η ευκαιρία χρηματοδότησης από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη του έργου, εκτός κι αν πιστεύει κάποιος σήμερα ότι μπορούν να βρεθούν χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider