Διεθνή
03-11-2015 | 12:05

Στην Porsche στρέφονται οι έρευνες για το παράνομο λογισμικό

Μοιράσου το
Στην Porsche στρέφονται οι έρευνες για το παράνομο λογισμικό

Στα οχήματα υψηλού κυβισμού Porsche Cayenne, Audi Q5 SUV και VW Touareg στρέφονται τώρα οι έρευνες των αμερικανικών αρχών για το σκάνδαλο Volkswagen, με τον γερμανικό κολοσσό να αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη των μοντέλων αυτής της κατηγορίας στο πολύκροτο σκάνδαλο.

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει εγκατασταθεί κανενός είδους λογισμικό στους 3λιτρους πετρελαιοκινητήρες V6 με σκοπό την παραποίηση των ενδείξεων ρύπων. Ωστόσο, έχει παραδεχθεί την εγκατάσταση ανάλογου λογισμικού σε μοντέλα μικρότερου κυβισμού που κυκλοφόρησαν το διάστημα 2009-2015.

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ προκειμένου να «διευκρινιστούν» τυχόν ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Η σύγκρουση που προκύπτει μεταξύ της VW και των αμερικανικών περιβαλλοντικών αρχών αναμένεται να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις για τον Matthias Mueller, τον επικεφαλής της Porsche που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen προκειμένου να βοηθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ξεπεράσει το σκάνδαλο. Ο Mueller έχει αρνηθεί οποιαδήποτε γνώση του ζητήματος που αφορά στο διάστημα πριν ανάλαβα καθήκοντα CEO.

Σε πτωτική πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται η μετοχή της Volkswagen, η οποία σημειώνεια απώλειες 5,1% το διάστημα από τις 5 Οκτωβρίου και 33% από τις 18 Σεπτεμβρίου που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.