ΕΕΤΑΑ: Τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΤΑΑ: Τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2017-2018».

Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2017-2018».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΕΤΑΑ sτα 92.231 ανέρχονται τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ κ.λπ.) την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της δεύτερης κατανομής στις αρχές Σεπτέμβρη, που θα ανακατανεμηθούν και όσα vouchers μείνουν αδιάθετα, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών θα ανέλθει στις 100.000, έναντι των 91.000 παιδιών που φιλοξενήθηκαν κατά την περυσινή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΕΤΑΑ, καλύπτονται όλες οι αιτήσεις οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε 60.000 παιδιά, καθώς και όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες (περίπου 3.200).

Καλύπτεται η φιλοξενία 34.000 νηπίων σε παιδικούς σταθμούς, 30.000 παιδιών σε ΚΔΑΠ και περίπου 15.000 βρεφών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΑΑ οι έγκυρες αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος ήταν 132.982, έναντι 121.569 το 2016, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 9% συγκριτικά με πέρυσι. Κάτι που σημαίνει ότι, παρά την εξασφάλιση μεγαλύτερης χρηματοδότησης των τελευταίων ετών, (205 εκ. ευρώ), περίπου 33.000 παιδιά, αν και πληρούν τις προϋποθέσεις, θα μείνουν εκτός του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις, η ΕΕΤΑΑ δηλώνει ότι αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και τελικά είναι πολύ μικρός ο αριθμός των ενδιαφερομένων, που δεν μπόρεσαν να υποβάλλου φορολογική δήλωση, αλλά και για αυτές τις περιπτώσεις υπήρξε λύση, έτσι ώστε να μην αποκλειστεί κανείς από τη διαδικασία του προγράμματος.

«Οι ωφελούμενες/οι έχουν φέτος την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και οι φορείς (Δήμοι και ιδιώτες) να προγραμματίσουν με επάρκεια χρόνου την νέα χρονιά. Η συνεργασία όλων των φορέων (Υπουργείων – ΚΕΔΕ – Περιφερειών – ΕΕΤΑΑ) και των υποψηφίων δικαιούχων, οδήγησε σε μία πετυχημένη διαδικασία και ένα καλό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη και την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΤΑΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα οριστικά αποτελέσματα στο http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2017/results_2017/goneis_ori_select.php, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider