Γαλλία: Δύο συλλήψεις για τη ληστεία στο Λούβρο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: Δύο συλλήψεις για τη ληστεία στο Λούβρο
Ο ένας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ και ο άλλος στο Παρίσι. Δεν έχουν ανακτηθεί τα κλαπέντα κοσμήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:34

Δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες βράδυ και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για την κλοπή κοσμημάτων στο Μουσείο του Λούβρου στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι, όπως δήλωσαν σήμερα δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Ο ένας από τους υπόπτους συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ κοντά στο Παρίσι, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για το εξωτερικό, σύμφωνα με τη Le Parisien και το Paris-Match. Ο δεύτερος συνελήφθη λίγο αργότερα στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τη Le Parisien.

Θεωρούνται ύποπτοι ότι συμμετείχαν στην ομάδα των τεσσάρων ατόμων που αφαίρεσαν οκτώ πολύτιμα αντικείμενα από το μουσείο, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 88 εκατ. ευρώ.

Τέθηκαν υπό κράτηση

Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση για κλοπή από συμμορία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Γύρω στις 9.30 το πρωί της 19ης Οκτωβρίου, οι διαρρήκτες τοποθέτησαν ανυψωτικό μηχάνημα στο εξωτερικό μέρος του μουσείου, στο κέντρο του Παρισιού, και εισήλθαν στην «Γκαλερί του Απόλλωνα» του μουσείου, όπου φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, τα κοσμήματα του Γαλλικού Στέμματος. Αφού έσπασαν τα παράθυρα και τις βιτρίνες της αίθουσας και αφαίρεσαν τα κοσμήματα, διέφυγαν με δύο σκούτερ μεγάλης ισχύος. Η διάρρηξη διήρκεσε συνολικά επτά έως οκτώ λεπτά.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, οι δύο άνδρες είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και προέρχονται από την περιοχή του Σεν-Σεν-Ντενί. Ο ένας εκ των δύο ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Αλγερία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Για την έρευνα, η οποία έχει ανατεθεί στην BRB και την κεντρική υπηρεσία κατά της εμπορίας πολιτιστικών αγαθών OCBC, έχουν κινητοποιηθεί περίπου 100 ερευνητές.

Δεν έχουν ανακτηθεί τα κλαπέντα

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι σήμερα ότι οποιοδήποτε από τα κλαπέντα κοσμήματα του γαλλικού στέμματος έχει ανακτηθεί.

Η εισαγγελέας του Παρισιού Λορ Μπεκό δεν είπε πόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτούς. Σε δήλωση που εξέδωσε, εξέφρασε λύπη για το ότι η πληροφορία για τη σύλληψή τους διέρρευσε.

«Η αποκάλυψη αυτή μπορεί μόνο να επιβραδύνει τις προσπάθειες 100 τόσων ερευνητών που έχουν κινητοποιηθεί, για τον εντοπισμό των κλαπέντων κοσμημάτων αλλά και όλων των δραστών. Είναι πολύ πρώιμο να δοθούν οποιεσδήποτε ειδικές λεπτομέρειες», είπε η Μπεκό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιέζ, που τελεί υπό την πίεση της κοινής γνώμης προκειμένου να παραδώσει αποτελέσματα ακριβώς μία εβδομάδα μετά την κλοπή, συνεχάρη τους ερευνητές σε ένα τουίτ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ισχυρή παράσταση νίκης στη ΝΔ δίνει η Real Polls - Φουλ εσωστρέφεια με διαγραφή Οδυσσέα ξαφνικά ο Ανδρουλάκης

«Κατά κύματα» μέτρα στήριξης σχεδιάζει η κυβέρνηση - Τα επόμενα βήματα

Οι 10 πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων για το 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider