Ο Τραμπ υπερασπίστηκε τη νέα πολιτική του Πενταγώνου εναντίον των ΜΜΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Τραμπ υπερασπίστηκε τη νέα πολιτική του Πενταγώνου εναντίον των ΜΜΕ
Αμερικανικό Πεντάγωνο / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Οι δημοσιογράφοι είχαν προθεσμία ως χθες στις 17:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) να συναινέσουν στους νέους κανονισμούς, αλλιώς θα έχαναν τις διαπιστεύσεις τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε χθες Τρίτη τη νέα πολιτική του υπουργείου Άμυνας έναντι του Τύπου, που περιορίζει την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο και τους υποχρεώνει να εξασφαλίσουν έγκριση πριν δημοσιεύσουν πληροφορίες, παρά το ότι την απέρριψαν ουσιαστικά όλα τα μέσα ενημέρωσης, αμερικανικά όσο και διεθνή.

Ο ρεπουμπλικάνος είπε σε δημοσιογράφους πως τον ανησυχεί το ότι «στρατηγοί περιφέρονται με εσάς στο μανίκι που ρωτάτε διάφορα και μπορεί να κάνουν κάποιο λάθος και αυτό το λάθος να είναι τραγικό».

Οι δημοσιογράφοι είχαν προθεσμία ως χθες στις 17:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) να συναινέσουν στους νέους κανονισμούς, αλλιώς θα έχαναν τις διαπιστεύσεις τους.

Αλλά, σύμφωνα με ρεπορτάζ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Hill, όλα τα μέσα ενημέρωσης που έχουν διαπιστευμένους συντάκτες στο υπουργείο Άμυνας, πλην ενός, απέρριψαν τους νέους κανόνες — κατά συνέπεια επρόκειτο να απολέσουν τις διαπιστεύσεις.

Το μοναδικό μέσο που υπέγραψε ήταν το τηλεοπτικό δίκτυο της άκρας δεξιάς One America News Network, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,11 η τιμή στην Αττική, η τιμή πανελλαδικά και οι εκπτώσεις

Συντάξεις Νοεμβρίου: Σε δύο δόσεις η καταβολή - Πότε πληρώνονται

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι γλιτώνουν το «πέναλτι» 22%, ποιοι κερδίζουν έξτρα έκπτωση φόρου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider