Ελλάδα - Κατάρ: Υπογραφή συμφωνίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος - Τι προβλέπει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάδα - Κατάρ: Υπογραφή συμφωνίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος - Τι προβλέπει
Συμφωνία για την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας, υπεγράφη με το Κατάρ.Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ, υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της μεταξύ τους αστυνομικής συνεργασίας, θέτοντας τα θεμέλια για μια στενότερη σχέση στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Συμφωνία για την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας, υπεγράφη με το Κατάρ.Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ, υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της μεταξύ τους αστυνομικής συνεργασίας, θέτοντας τα θεμέλια για μια στενότερη σχέση στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani στην Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η συμφωνία εστιάζει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση κοινών απειλών, όπως της εξάπλωσης του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, της διεθνούς παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και της τρομοκρατίας. Παράλληλα, και οι δύο χώρες μέσω της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας δεσμεύονται να προωθήσουν διμερείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και στην ενίσχυση της ασφάλειας, στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας.»

Η υπογραφή της παρούσας συμφωνίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία για την καταπολέμηση:

• του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας ανθρώπων, της παράνομης μετανάστευσης και του ηλεκτρονικού εγκλήματος,

• της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της,

• της παράνομης εμπορίας έργων τέχνης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, καθώς και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Παράλληλα η συμφωνία καλύπτει και τομείς, όπως:

• η παραγωγή και παράνομη διακίνηση ναρκωτικών,

• τα χρηματοοικονομικά και οικονομικά εγκλήματα, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η διαφθορά και η απάτη,

• η παράνομη διακίνηση όπλων και τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στους Δελφούς

Μιχ. Σάλλας: Χωρίς τον Γ. Προβόπουλο τα πράγματα για την οικονομία θα είχαν πολύ χειρότερη πορεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider