Ιράν σε Ισραήλ: Αν απαντήσετε θα ξαναχτυπήσουμε - Θα κερδίσουμε δηλώνει ο Νετανιάχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν σε Ισραήλ: Αν απαντήσετε θα ξαναχτυπήσουμε - Θα κερδίσουμε δηλώνει ο Νετανιάχου
Η απάντησή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αποψινή στρατιωτική δράση εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ανώτατοι Ιρανοί διοικητές προειδοποίησαν το Ισραήλ την Κυριακή ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη επίθεση, εάν απαντήσει στις ιρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει κληθεί να μην υποστηρίξει καμία στρατιωτική ενέργεια από τον σύμμαχό της (το Ισραήλ). «Η απάντησή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αποψινή στρατιωτική δράση εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί εναντίον του Ιράν», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκέρι σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι οποιαδήποτε υποστήριξη στα ισραηλινά αντίποινα θα είχε ως αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν βάσεις των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Αναχαιτίσαμε το 99% των επιθέσεων, λέει το Ισραήλ - «Η απάντηση θα είναι πρωτοφανής»

Ο διοικητής του επίλεκτου Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, προειδοποίησε επίσης ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στα συμφέροντα, τους αξιωματούχους ή τους πολίτες της.

Το Ισραήλ ανέφερε λίγες ζημιές από την ιρανική επίθεση και άνοιξε εκ νέου τον εναέριο χώρο του ύστερα από την άνευ προηγουμένου άμεση επίθεση του Ιράν στο ισραηλινό έδαφος, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι θα συζητήσουν για μια διπλωματική απάντηση σε συνεννόηση με τις χώρες των G7.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα πετύχει τη νίκη αφού ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε σχεδόν όλα τα περισσότερα από 300 drones και πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν σε μια απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Και τώρα τι; - Για πρώτη φορά στο «φως» η Ιρανο - ισραηλινή σύγκρουση

Κίνα: Το Πεκίνο «σοβαρά προβληματισμένο» από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η ΕΕ «καταδικάζει» - Να αποτραπεί πάση θυσία περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider