Πολωνία: Τέλος στους συνοριακούς ελέγχους με τη Σλοβακία από Σάββατο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολωνία: Τέλος στους συνοριακούς ελέγχους με τη Σλοβακία από Σάββατο
Η Πολωνία, η Τσεχία και η Αυστρία επέβαλαν αυστηρά μέτρα στα σύνορά τους με την Σλοβακία στις 4 Οκτωβρίου, τα οποία παρατάθηκαν στη συνέχεια πολλές φορές.

Η Πολωνία θα δώσει τέλος στους συνοριακούς ελέγχους, που είχαν παραταθεί, με τη Σλοβακία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς περιορίστηκε η απειλή παράτυπης μετανάστευσης σε αυτό το κομμάτι των συνόρων. Η Σλοβακία είναι μια χώρα διέλευσης για μετανάστες –κυρίως από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν-- που θέλουν να πάνε στη δυτική Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, αφού εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ουγγαρίας από τη Σερβία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Η Πολωνία, η Τσεχία και η Αυστρία επέβαλαν αυστηρά μέτρα στα σύνορά τους με την Σλοβακία στις 4 Οκτωβρίου, τα οποία παρατάθηκαν στη συνέχεια πολλές φορές. «Η απόφαση αυτή (για τερματισμό των ελέγχων) υποκινήθηκε από τη σταθεροποίηση της μεταναστευτικής κατάστασης στη λεγόμενη βαλκανική οδό και την εξαφάνιση της απειλής της παράτυπης μετανάστευσης στο πολωνοσλοβακικό τμήμα των κρατικών συνόρων», ανέφερε το πολωνικό υπουργείο Εσωτερικών σε σημερινή ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας, η μεταναστευτική κατάσταση θα είναι υπό παρακολούθηση σε συνεχή βάση και, εάν η απειλή αυξηθεί, μπορεί να εφαρμοστούν και πάλι μέτρα ελέγχου στα σύνορα». Η Πολωνία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Αυστρία είναι χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια

Σουηδία: Αυξήθηκαν οι πτωχεύσεις, στον χειρότερο Φεβρουάριο από το 1994

Τουρκία-Ρωσία: Συνάντηση ΥΠΕΞ Λαβρόφ-Φιντάν στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider