Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα εκδικηθεί για τις νέες δυτικές κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα εκδικηθεί για τις νέες δυτικές κυρώσεις
Ας τους αφήσουμε (τους Δυτικούς) να υποφέρουν όλοι εκεί... Είναι εχθροί μας, δήλωσε ο νούμερο δύο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο νούμερο δύο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεσμεύτηκε σήμερα ότι η χώρα του θα πάρει εκδίκηση για τις νέες δυτικές κυρώσεις, που ανακοινώθηκαν με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και του θανάτου του Ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

"Ας τους αφήσουμε (τους Δυτικούς) να υποφέρουν όλοι εκεί. Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό, πρέπει να τους εκδικηθούμε όπου είναι δυνατόν. Είναι εχθροί μας", έγραψε στο Telegram ο πρώην πρόεδρος της χώρας, που συνηθίζει να κάνει πολεμοχαρείς δηλώσεις.

Ο Μεντβέντεφ ζήτησε επίσης να γίνουν μυστικές επιχειρήσεις σε εδάφη δυτικών χωρών, την ώρα που η Ρωσία ήδη κατηγορείται συχνά για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις, για απόπειρες άσκησης επιρροής και για δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας. Η Μόσχα τα διαψεύδει συστηματικά.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν μάλλον μια φιλελεύθερη φωνή του πουτινικού συστήματος, έχει εμφανιστεί από την αρχή της επίθεσης κατά της Ουκρανίας ως μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική φωνή, απειλώντας, για παράδειγμα, συχνά με την προσφυγή σε πυρηνικά όπλα ή με εισβολή σε χώρες που υποστηρίζουν το Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εφορία: Διακοπή εργασιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με λίγα κλικ - Η ψηφιακή διαδικασία, οι αιτήσεις, οι προϋποθέσεις

Πόσο βουτηγμένες στο χρέος είναι οι 25 σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου

Τραμπ: Στέλνει επιστολές για τους δασμούς σε 12 χώρες - Τake it or leave it

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider