Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας είναι ο νεκρός κυβερνήτης του αεροσκάφους που έπεσε στην Καλαμάτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας είναι ο νεκρός κυβερνήτης του αεροσκάφους που έπεσε στην Καλαμάτα
Ο νεκρός κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι ο 40χρονος επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε νεότερη ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει τον θάνατο του κυβερνήτη του T-2 Buckeye που κατέπεσε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (27/12), κοντά στην Καλαμάτα και δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Ο νεκρός κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι ο 40χρονος επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας.

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών» αναφέρεται, ειδικότερα, στην ανακοίνωση.

Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας | Πολεμική Αεροπορία
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας | Πολεμική Αεροπορία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε η ΕΡΤ, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του 40χρονου τον περίμεναν σε κοντινό σημείο για μία άτυπη γιορτή καθώς αυτή ήταν η τελευταία πτήση που θα εκτελούσε με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, καθώς είχε λάβει μετάθεση σε άλλη Μοίρα.

Ωστόσο, το Τ-2E Buckeye κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας στο χωριό Άρι στην περιοχή Μακρομάνη.

Παραμένουν άγνωστες οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη που οδήγησε σε διασκορπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους στην ευρύτερη περιοχή.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο " Χ" ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ν. Δένδιας , για το θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε στην περιοχή της Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη

Τα «ραντεβού» της Ελλάδας με DBRS και Standard & Poor's για το 2024

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

gazzetta
gazzetta reader insider insider