Πράγα: Οι μαρτυρίες των Ελλήνων που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης - «Ήμασταν τυχεροί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράγα: Οι μαρτυρίες των Ελλήνων που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης - «Ήμασταν τυχεροί»
Για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα όπου ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ σκότωσε 15 άτομα μίλησαν Έλληνες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης,  περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν. 

Για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα όπου ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ σκόρπισε τον θάνατο μίλησαν Έλληνες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν. Ο απολογισμός της χθεσινής πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας είναι 14 νεκροί, περιλαμβανομένου του δράστη της επίθεσης. Δεν υπάρχουν ξένοι μεταξύ των νεκρών όπως ανακοίνωσε ο τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούζαν.

Ο Αντώνης Αγγελίδης, Έλληνας που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας για διακοπές, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό βρισκόταν στην παλιά πόλη μαζί με την σύζυγό του, απέναντι από το κτίριο που έγινε το μακελειό. Άκουσαν σειρήνες και είδαν τον κόσμο να είναι ανήσυχος. Η πρώτη εικόνα ήταν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα, ακόμη δεν είχε γίνει γνωστό τι ακριβώς είχε συμβεί, με δεκάδες περιπολικά να καταφθάνουν στο σημείο. «Ήμασταν τυχεροί, είχαμε περάσει μπροστά από το κτίριο που έγινε το περιστατικό πριν από λίγη ώρα», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ο Κωνσταντίνος Τσίβος, επικεφαλής Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, μίλησε στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ για το πώς βίωσε ο ίδιος και οι μαθητές του την επίθεση. Ο κ. Τσίβος αρχικά εξήγησε πως την ώρα της επίθεσης εκείνος έκανε μάθημα στο κτήριο της Πρυτανείας, το οποίο βρίσκεται 500 μ. από την Φιλοσοφική, όπου έγινε το μακελειό. «Όταν κοίταξα το email και είδα μια ειδοποίηση από τη γραμματεία της σχολής που έλεγε ότι πρέπει να κλειδωθούμε και ότι πρέπει να σβήσουμε τα φώτα και να παραμείνουμε κλεισμένοι στις αίθουσες, κατάλαβα τι συνέβη».

Πρόσθεσε ότι η σχολή θα παραμείνει κλειστή ως τις 2 Ιανουραίου και ότι οι ίδιοι προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες για συναδέλφους και φοιτητές που είναι στα θύματα ή νοσηλεύονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Στο τραπέζι του ΣΑ του ΟΗΕ βρίσκεται πλέον σχέδιο απόφασης που εγκρίνουν οι ΗΠΑ

Καναδάς: Προσωρινές βίζες για κατοίκους της Γάζας που έχουν οικογένεια στη χώρα

Τουρκία: Συνελήφθησαν 304 άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι για δεσμούς με το ISIS

gazzetta
gazzetta reader insider insider