Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με τους 2 νεκρούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με τους 2 νεκρούς
Το όπλο του, ένα καλάσνικοφ με το οποίο πραγματοποίησε τις επιθέσεις βρέθηκε επιτόπου δίπλα στον δράστη.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τo κανάλι της ομάδας στο Telegram την Τρίτη, το οποίο είπε ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα.

Υπενθυμίζεται πως μετά από ανθρωποκυνηγητό, η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα τον ύποπτο σε ένα καφέ στην περιοχή Schaerbeek στις βόρειες Βρυξέλλες στις Τρίτη πρωί. Το όπλο του, ένα καλάσνικοφ με το οποίο πραγματοποίησε τις επιθέσεις βρέθηκε επιτόπου δίπλα στον δράστη.

Χθες το απόγευμα, ο ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ» της βελγικής πρωτεύουσας σκοτώνοντας δύο άτομα που φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας. Ο 45χρονος ένοπλος Τυνήσιος τραυμάτισε επίσης και έναν τρίτο Σουηδό πολίτη σε μια βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση, όπως την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Ο δράστης, ο οποίος είπε ότι λέγεται Αμπντεσαλέμ αλ Γκουιλάνι, δηλώνει σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι μαχητής του Αλάχ και σκότωσε Σουηδούς για να εκδικηθεί στο όνομα των μουσουλμάνων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δράστης δηλώνει μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάρης Δούκας: «Είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων»

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Παλαιστινιακή προεδρία: «Γενοκτονία» και «ανθρωπιστική καταστροφή» το μακελειό στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider