Αύξηση 21% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη - Διπλασιάστηκαν για τα ηλεκτρικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 21% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη - Διπλασιάστηκαν για τα ηλεκτρικά
Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν πριν από την έναρξη έρευνας που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτόν τον μήνα για τις κρατικές επιδοτήσεις για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν για 13ο συνεχόμενο μήνα στην Ευρώπη, με εκείνες των ηλεκτρικών να διπλασιάζονται, λίγο πριν καταλήξουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στον απόηχο της έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 21%, φτάνοντας τα 904.509 οχήματα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τα στοιχεία δεν αναλύουν τις τοπικές πωλήσεις ανά χώρα προέλευσης, ούτε αναφέρουν τις ταξινομήσεις κάθε κατασκευαστή ανά σύστημα κίνησης. Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα - που ξεπέρασε το 20% των συνολικών πωλήσεων στην ΕΕ για πρώτη φορά - δείχνει γιατί οι κινεζικές εταιρείες επιθυμούν ολοένα και περισσότερο να εδραιώσουν μια θέση στην αγορά.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες με επικεφαλής τις Volkswagen AG και Stellantis NV συνεχίζουν να επωφελούνται από τις παραγγελίες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης έλλειψης εξαρτημάτων που προέκυψε στην πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Απρόσμενη μείωση του πληθωρισμού στο 6,7% τον Αύγουστο

Η Huawei έχει στην ιδιοκτησία της πάνω από 120.000 εγκεκριμένες πατέντες

Boeing: Οι κινεζικές αεροπορικές θα χρειαστούν 8.560 νέα αεροσκάφη την επόμενη 20ετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider