Κοζάνη: Στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας ο Κινέζος πρέσβης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοζάνη: Στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας ο Κινέζος πρέσβης
Τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως περιοχή δυναμικών επενδύσεων, παρουσίασε σήμερα στον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία Γιώργος Κασαπίδης

Τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως περιοχή δυναμικών επενδύσεων, παρουσίασε σήμερα στον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία Γιώργος Κασαπίδης. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Κινέζου πρέσβη ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Δυτική Μακεδονία, στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για το νέο παραγωγικό μοντέλο στη μετά λιγνίτη εποχή, μίλησε για τα διαχειριστικά σχέδια που θα εφαρμοστούν στις αποκατεστημένες εκτάσεις εδαφών, τα τεχνολογικά πάρκα καινοτομίας και πάρκα υδρογόνου που θα κατασκευαστούν στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα καθώς και στην προσπάθεια να διατηρηθεί ο ενεργειακός χαρακτήρας της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xiao Junzheng αναφέρθηκε στην ισχυρή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες καθώς στην εμπορική και πολιτιστική συνεργασία των χωρών. Ο Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας Zhang Dong, επικεφαλής 13μελούς αντιπροσωπείας που συνόδευε τον Κινέζο διπλωμάτη, εξέφρασε την πεποίθηση του λέγοντας ότι «παρουσιάζονται σημαντικές προοπτικές μεγαλύτερης οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας» ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στη χώρα του, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα γίνει χώρος καινοτόμου ανάπτυξης με πράσινες επενδύσεις».

Η κινέζικη αντιπροσωπεία και ο πρέσβης επισκέφθηκαν τη ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης, τα λιγνιτικά πεδία, τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς ΑΗΣ Καρδιάς & ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος λειτουργίας τους, τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, την νέα Μονάδα 5 αλλά και τις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ. Παρών στην επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν κι ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον Δήμο Αθηναίων για 25 χρόνια το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου

Foodlink: Κατά 91,24% καλύφθηκε η ΑΜΚ

ElvalHalcor: Στα 130,9 εκατ. ευρώ η οργανική κερδοφορία το 1ο 6μηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider