Στον Πειραιά κατευθύνεται πλοίο που «έσπασε» το ρωσικό «εμπάργκο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Πειραιά κατευθύνεται πλοίο που «έσπασε» το ρωσικό «εμπάργκο»
Το φορτηγό πλοίο Joseph Schulte, που μεταφέρει 2.114 κοντέινερ με 30.000 τόνους φορτίο, κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Το φορτηγό πλοίο Joseph Schulte, που μεταφέρει 2.114 κοντέινερ με 30.000 τόνους φορτίο, κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Χθες έφθασε νωρίς το πρωί, στις 06:10, στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης και, αφού έκανε ανεφοδιασμό σε καύσιμα, το μεσημέρι αναχώρησε βάζοντας πλώρη για τον Πειραιά.

Πρόκειται για το πρώτο πλοίο που κατάφερε να διασχίσει τη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη λήξη της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τα σιτηρά, στις 17 Ιουλίου, και τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι όλα τα πλοία θα αντιμετωπίζονται ως εχθρικά.

Μετά τον απόπλου από το λιμάνι τις Οδησσού, το πλοίο κατευθύνθηκε δυτικά, κατά μήκος των ακτών, αποφεύγοντας να πλεύσει σε διεθνή ύδατα, εκτός από δύο σημεία για σύντομο χρονικό διάστημα, την πρώτη φορά στα ανοικτά της Οδησσού και τη δεύτερη κοντά στις εκβολές του Δούναβη. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία εντός των χωρικών υδάτων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, μέχρι που έφτασε στα τουρκικά ύδατα και εισήλθε στα Στενά του Βοσπόρου.

Το Joseph Schulte έμεινε εγκλωβισμένο επί 1,5 χρόνο στο λιμάνι της Οδησσού, καθώς το φορτίο του δεν ήταν χύδην σιτηρά ή προϊόντα σιτηρών και για αυτό το λόγο δεν ενέπιπτε στη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η πορεία που ακολούθησε θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτικό διάδρομο για τα ουκρανικά σιτηρά.

Το Joseph Schulte φέρει σημαία Χονγκ Κόνγκ και μεταξύ των πλοιοκτητών είναι και μία κινεζική εταιρεία, γεγονός που σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο απέτρεψε τη Ρωσία από το να πάρει πιο δραστικά μέτρα, όπως μεταδίδει το ertnews.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Χωρίς εκπλήξεις η επιστροφή των εκδρομέων - Οι παράγοντες που ανέκοψαν το ράλι

Αμυντικό deal ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Κόκκινος συναγερμός για καύσωνα σε 5 ιταλικές πόλεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider