Ουκρανία: Υπό έλεγχο η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια - Σταθερή η στάθμη στην Κριμαία

Newsroom
Μοιράσου το
Ουκρανία: Υπό έλεγχο η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια - Σταθερή η στάθμη στην Κριμαία
Σταθερή και υπό έλεγχο είναι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μετά την καταστροφή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καχόβκα και του φράγματός του, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας.

Σταθερή και υπό έλεγχο είναι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μετά την καταστροφή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καχόβκα και του φράγματός του, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Η Energoatom σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι «η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σταθερή και υπό έλεγχο» και ότι η στάθμη του νερού στις δεξαμενές ψύξης ανέρχεται στα 16,6 μέτρα, κάτι το οποίο είναι «αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του σταθμού».

Παράλληλα ο διορισθείς από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να είναι σταθερή η στάθμη των υδάτων στο Βόρειο Κανάλι της Κριμαίας, από το οποίο μεταφέρεται στην χερσόνησο της Κριμαίας νερό από τον ταμιευτήρα του κατεστραμμένου φράγματος στη Νόβα Καχόβκα.

Η Κριμαία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό για την υδροδότησή της στο νερό που μεταφέρεται από αυτό το κανάλι. Το Κίεβο απέκλεισε το κανάλι μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, προκαλώντας χρόνια σοβαρών ελλείψεων νερού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider