Ουκρανικό drone συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανικό drone συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματικό τον οποίο επικαλείται το RIA, ένα πολωνικής κατασκευής drone, το οποίο ζύγιζε περισσότερο από 2 κιλά, συνετρίβη κοντά στο σταθμό.

Ουκρανικό drone συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις Ρώσου αξιωματικού, ενώ ο επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού εποπτείας της πυρηνικής ενέργειας αναμένεται στη Ρωσία για συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια του σταθμού.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι πρόκειται να μεταβεί σήμερα στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, μια εβδομάδα αφού επισκέφθηκε την εγκατάσταση στη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, η οποία ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματικό τον οποίο επικαλείται το RIA, ένα πολωνικής κατασκευής drone, το οποίο ζύγιζε περισσότερο από 2 κιλά, συνετρίβη κοντά στο σταθμό. Το πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε πότε έγινε αυτό.

Ο Γκρόσι ασκεί πίεση για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από τη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της Ευρώπης, η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με τη Ρωσία και την Ουκρανία να αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς αυτούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν και Μακρόν θέλουν η Κίνα να συνεισφέρει περισσότερο στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο προειδοποιεί τους αμάχους να φύγουν από περιοχές που κατέχει η Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider