Μπορέλ: Η ΕΕ θα αντιταχθεί σε κάθε κατάχρηση της ρωσικής προεδρίας στο ΣΑ του ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπορέλ: Η ΕΕ θα αντιταχθεί σε κάθε κατάχρηση της ρωσικής προεδρίας στο ΣΑ του ΟΗΕ
Η Ρωσία ανέλαβε χθες την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για όλο τον μήνα Απρίλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «αντιταχθεί σε κάθε κατάχρηση» από τη Ρωσία της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ανάληψη από τη Ρωσία της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ταιριάζει για πρωταπριλιάτικο αστείο», σχολίασε ο Μπορέλ. «Παρόλο που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία δεν σταματά να παραβιάζει την ουσία του ίδιου του νομικού πλαισίου του ΟΗΕ», ανέφερε ο ίδιος.

Η Ρωσία ανέλαβε χθες την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για όλο τον μήνα Απρίλιο, και η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η αποστολή της θα τελεί υπό τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολογικές δηλώσεις: Ώρα διορθώσεων για λάθη και παραλείψεις – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν υποβάλει δήλωση

Πώς θα παραχωρηθούν/αξιοποιηθούν τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια – Οι 2,5 εκατ. επιβάτες και τα «φιλέτα»

Fuel Pass, diesel και καύσιμα: Πώς και για πόσο «τρέχουν» οι επιδοτήσεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider