Προς απαγόρευση ο γάμος των ανηλίκων στη Γερμανία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς απαγόρευση ο γάμος των ανηλίκων στη Γερμανία 
Μια 14χρονη κοπέλα από τη Συρία είχε παντρευτεί ένα 21χρονο άνδρα το 2015 και κατά την είσοδο των δύο νεαρών στη Γερμανία ως γάμος κρίθηκε άκυρος.

Το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε την Τετάρτη να κινηθεί προς την απαγόρευση του γάμου των ανηλίκων στη χώρα και ζητά από την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς αλλαγές στο πλαίσιο που επιτρέπει το γάμο για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση έρχεται αναφορικά με την υπόθεση ενός ζευγαριού από τη Συρία που έφτασαν στη Γερμανία ως πρόσφυγες.

Μια 14χρονη κοπέλα είχε παντρευτεί ένα 21χρονο άνδρα το 2015 και κατά την είσοδο των δύο νεαρών στη Γερμανία ως γάμος κρίθηκε άκυρος. Η κοπέλα χωρίστηκε από τον άνδρα και τέθηκε σε εγκατάσταση για γυναίκες πρόσφυγες.

  • ΗΠΑ: Δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε πως ο νόμος πρέπει να επιτρέπει την ακύρωση του γάμου εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεν έχει φτάσει ακόμα την ενηλικίωση, ενώ προβλέπει και αλλαγές στις διατάξεις για τη διατροφή.

«Ο νόμος πρέπει να αλλάξει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 ώστε να ευθυγραμμιστεί με το Σύνταγμα» της Γερμανίας, αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» - 4 «αντιδημοφιλείς» κανόνες από 65χρονο πολυεκατομμυριούχο

Wanderlust Marriage: Η Άνδρος το κορυφαίο νησί του κόσμου για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider