Θερμοκήπια Θράκης: «Green Company of the Year» & 6 ακόμη βραβεία στα Green Brand Awards 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θερμοκήπια Θράκης: «Green Company of the Year» & 6 ακόμη βραβεία στα Green Brand Awards 2023
Aπό αριστερά προς τα δεξιά: Σταμάτης Βερβεράκης (Τμήμα Πωλήσεων), Πέννυ Λουδάρου (Γεωπόνος Παραγωγής), Αρσένιος Πισκιλόπουλος (Head Grower), Ιωσήφ Αμοιρίδης (Γενικός Δ/ντης), Αθηνά Παναγιωτίδου (Υπεύθυνη Συσκευασίας), Αριστοτέλης Σκέντος (Γεωπόνος), Ευθύμιος Λειβαδίτης (Αντιπρόεδρο ΔΣ)
Τα Green Brand Awards 2023, τα οποία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό στη χώρα μας για την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης.

Η Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε., εταιρεία του Thrace Group, απέσπασε το Grand Award της χρονιάς, κερδίζοντας τον τίτλο του «Green Company of the Year» και 6 ακόμη βραβεία στα φετινά Green Brand Awards της Boussias.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, τα Green Brand Awards 2023, τα οποία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό στη χώρα μας για την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

Η Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε., εκτός από τον τίτλο του «Green Company of the Year» απέσπασε και σημαντικές διακρίσεις σε 6 συνολικά επί μέρους τομείς και κατηγορίες, ξεχωρίζοντας για την πρωτοποριακή και ολιστική προσέγγιση που υιοθετεί σε σχέση με το περιβάλλον και την πράσινη οικονομία, καθώς και για τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει στην προώθηση ορθών γεωργικών πρακτικών στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία κατέκτησε 3 gold βραβεία στις κατηγορίες:

  • Green F&B Consumable / ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EU FARM TO FORK, ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ
  • Green F&B Packaging / ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
  • Green Energy Service / ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ-ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

καθώς και 3 silver βραβεία στις κατηγορίες:

  • Green F&B Ingredients / ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ
  • Green Project / ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ - ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑ
  • R&D for Green Service / ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ιωσήφ Αμοιρίδης απόλυτα ευχαριστημένος από τις επιδόσεις της εταιρείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διάκρισή μας είναι αποτέλεσμα ομαδικής και πολυετούς δέσμευσης απέναντι στον πιο στενό μας συνεργάτη: το περιβάλλον. Εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καταφέρνουμε να παράγουμε στα θερμοκήπιά μας υψηλής ποιότητας κηπευτικά, όλο τον χρόνο, με σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα καλλιέργειας. Ο τόπος μας, η Θράκη, είναι πλούσιος σε γεωθερμικά πεδία, τα οποία αξιοποιούμε και συνεχώς αναπτύσσουμε την τεχνογνωσία μας στη χρήση τους. Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των συστημάτων άντλησης, άρδευσης, ψύξης καλύπτεται από τη χρήση φωτοβολταϊκών. Παράλληλα, η υδροπονία και οι τεχνικές γεωργίας ακριβείας, μας εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση καλλιεργειών πεντανόστιμων κηπευτικών με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση νερού. Οι ορθές γεωργικές πρακτικές μας αντανακλούν τη βιώσιμη φιλοσοφία μας τόσο απέναντι στο περιβάλλον, όσο και στους ανθρώπους μας, τους καταναλωτές και συνεργάτες μας. Η ίδια φιλοσοφία περνάει και στον σχεδιασμό των συσκευασιών μας.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat – ΑΚΤΩΡ: Πώς η συμφωνία θα αλλάξει το τοπίο στις υποδομές

Φθηνό «πράσινο» ρεύμα στις βιομηχανίες: Νέες διαπραγματεύσεις με Κομισιόν για πρεμιέρα στις αρχές 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider