Τυνησία: Νέο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες με τουλάχιστον 29 νεκρούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τυνησία: Νέο ναυάγιο σκάφους με μετανάστες με τουλάχιστον 29 νεκρούς
Είναι το δεύτερο τέτοιο σκάφος που βυθίζεται στα ανοικτά της Τυνησίας σε διάστημα λίγων ωρών.

ΤΕΛΕΤΑΙΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:35

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστο είκοσι εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στ΄ανοικτά των ακτών της Τυνησίας. Στο πλεούμενο επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τον διάπλου της Μεσογείου, με προορισμό την Ιταλία. Η ακτοφυλακή της Τυνησίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, διέσωσε πέντε ανθρώπους και ανέσυρε δέκα πτώματα.

Είναι το δεύτερο τέτοιο σκάφος που βυθίζεται στα ανοικτά της Τυνησίας σε διάστημα λίγων ωρών.

Στην Λαμπεντούζα, παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε προσωρινή κατάσχεση πλοιάριου της ΜΚΟ Louis Michele, η δράση της οποίας έχει στηριχθεί, οικονομικά, από τον γνωστό καλλιτέχνη Bansky.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΜΚΟ «οι ιταλικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να σαλπάρουν και να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση στην κεντρική Μεσόγειο». Όπως γράφει ο τύπος, η προσωρινή αυτή κατάσχεση, οφείλεται, πιθανώς, στο ότι το πλοίο μπορεί να πραγματοποίησε πολλαπλές επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, πριν εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι. Κάτι που απαγορεύεται από την νέα, σχετική, νομοθεσία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τυνησία: Νέο ναυάγιο μεταναστών στα ανοικτά της χώρας - τουλάχιστον 19 νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider