Περιφέρεια Αττικής: Σε 3,5 χρόνια υλοποιήθηκαν όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 50 για τον Φαληρικό Όρμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Σε 3,5 χρόνια υλοποιήθηκαν όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα 50 για τον Φαληρικό Όρμο
Στη διαβεβαίωση αυτή προέβη η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή κοινή ανακοίνωση των δημάρχων Καλλιθέας Δ. Κάρναβος και Μοσχάτου - Ταύρου, Α. Ευθυμίου, οι οποίοι έκαναν λόγο για καθυστερήσεις στο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εγγυάται την υλοποίηση του εμβληματικού έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση». Στη διαβεβαίωση αυτή προέβη η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή κοινή ανακοίνωση των δημάρχων Καλλιθέας Δ. Κάρναβος και Μοσχάτου - Ταύρου, Α. Ευθυμίου, οι οποίοι έκαναν λόγο για καθυστερήσεις στο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Στην απάντηση της Περιφέρειας αναφέρεται ότι το αντιπλημμυρικό έργο του Ιλισσού «που ταλαιπωρεί την περιοχή πάνω από 30 χρόνια», θα δημοπρατηθεί το επόμενο δίμηνο.

Σημειώνει ακόμα ότι έχει ζητηθεί από τον δήμαρχο Καλλιθέας να υποδείξει χώρο εντός των ορίων της πόλης, προκειμένου να εκπονηθεί η αναγκαία μελέτη και να κατασκευαστεί με 100% χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει γίνει. Επισημαίνει επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το αίτημα του Δήμου προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα να παραμείνει το γήπεδο στο σχέδιο ανάπλασης, ενώ προσφέρει και εναλλακτική λύση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ανάπλαση του Φαληρικού είναι ένα αίτημα των τελευταίων 50 χρόνων, διάστημα κατά το οποίο «ελάχιστα έγιναν για την υλοποίηση του». Στην αρχή επιλέχθηκε να υλοποιηθεί με πόρους της Περιφέρειας διότι όπως αναφέρεται, το έργο ξεκίνησε πρόχειρα, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το σύνολό του, χωρίς τις κατάλληλες μελέτες και χωρίς να πληρεί τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους, ώστε να χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε..

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια δουλέψαμε συστηματικά, ξεπεράσαμε χρηματοδοτικά και μελετητικά εμπόδια, τις καθυστερήσεις στην παράδοση και στο αυξημένο κόστος των υλικών εξαιτίας της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Καταφέραμε με τον τρόπο αυτό να ολοκληρώσουμε το 97% της Α' Φάσης του έργου, να συμπληρώσουμε τις μελέτες ώστε να ανταποκρίνονται στους αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους που απαιτεί η Ε.Ε. και να εξασφαλίσουμε 365 εκ. ευρώ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για να κάνουμε το όνειρο πράξη», τονίζει στην απάντησή της η Περιφέρεια Αττικής.

«Πλέον μιλάμε για ένα άλλο έργο, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Για ένα έργο που πληρεί πλέον τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, διαθέτει εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και δημοπρατείται άμεσα, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και έλεγχοι, από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΠΑ Υποδομών: Πάνω από 750 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις από τους Διαχειριστές έως το 2027

Καλάθι Νοικοκυριού: Παράθυρο για 2η παράταση μετά τον Ιούνιο - Ξεκινά στις 29 Μαρτίου το «καλάθι των νονών»

Ξένες επενδύσεις ρεκόρ ύψους 2 δισ. ευρώ το 2022 στο εγχώριο real estate – Πόσα «έριξαν» αγοραστές από ΕΕ, ΗΠΑ, Αραβικό κόσμο, Ασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider