Χιονίζει και πάλι στον Βόλο και στο Πήλιο, ανοιχτοί οι δρόμοι αλλά με αλυσίδες -Πολικό ψύχος στα βόρεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χιονίζει και πάλι στον Βόλο και στο Πήλιο, ανοιχτοί οι δρόμοι αλλά με αλυσίδες -Πολικό ψύχος στα βόρεια
Χιονίζει ακατάπαυστα στον Βόλο, το Πήλιο και τη Μαγνησία γενικότερα, με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να έχει δημιουργήσει πλέον προβλήματα στις συγκοινωνίες, την εκπαίδευση και την καθημερινότητα των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Χιονίζει ακατάπαυστα στον Βόλο, το Πήλιο και τη Μαγνησία γενικότερα, με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να έχει δημιουργήσει πλέον προβλήματα στις συγκοινωνίες, την εκπαίδευση και την καθημερινότητα των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα μεσάνυχτα και συνεχίζει και σήμερα στον Βόλο, όπου τα πάντα είναι ντυμένα στα λευκά και το ύψος του χιονιού στο κέντρο έχει φθάσει τα 10 εκατοστά, αλλά στα βόρεια προάστια και πάνω από τον Περιφερειακό ξεπερνά τους 25 πόντους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες υδροφόρες έριχναν θαλασσινό νερό και πάλι στους δρόμους για να τους κρατήσουν ανοιχτούς, παρά την σφοδρή χιονόπτωση.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση για τέταρτη ημέρα έχει φτάσει το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά,το Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Ασταμάτητα πάνω από 75 μηχανήματα αποχιονίζουν το οδικό δίκτυο του Πηλίου και αλατιέρες ρίχνουν αλάτι στους δρόμους για να μη παγώσει το οδόστρωμα. Οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί, αλλά τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν από τον Άνω Βόλο και πάνω προς Πορταριά, Μακρυνίτσα και Χάνια, όπου η θερμοκρασία είναι στους μείον 9 βαθμούς.

Στο παραλιακό Πήλιο, στην πλευρά του Παγασητικού και από την Αγριά ως την Αργαλαστή, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ το δεύτερο κύμα της χιονόπτωσης είναι εντονότερο από το χθεσινό σε όλη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου τα χιόνι έφθασε και πάλι ως τη θάλασσα, η θερμοκρασία είναι στο μηδέν, οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν φθάσει σε οριακό σημείο, αφού εργάζονται ασταμάτητα στην προσπάθεια όλων να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Μαζί με τον Δήμο Βόλου συνεργαζόμαστε και ρίχνουμε θαλασσινό νερό στις αρτηρίες και κυρίως στις λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης για να κινούνται καλύτερα τα αυτοκίνητα στις εισόδους-εξόδους της πόλης, αλλά και για να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».

Σύμφωνα με τις «Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου», δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς τα βόρεια προάστια Άνω Βόλο, Ανακασιά, Σταγιάτες, Κατηχώρι, Άγιο Ονούφριο, Άλλη Μεριά καθώς και η γραμμή 49 προς Αγία Παρασκευή.

Κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν εκτελέσθηκε προς Πήλιο και σήμερα, αλλά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλμυρό.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι κλειστά και σήμερα στους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Σκιάθου.

Κλειστό είναι σήμερα και το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου και δεν λειτουργούν οι δικαστικές υπηρεσίες, λόγω του χιονιά.

Πολικό ψύχος στα βόρεια της χώρας με έως -16 βαθμούς στη Μακεδονία

Εκτός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών κυρίως στα ανατολικά τμήματα, η κακοκαιρία «Βαρβάρα» έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας, με τη θερμοκρασία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης να φτάνει τους -16,2 βαθμούς Κελσίου στο Σέλι Ημαθίας.

Σύμφωνα με δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε 'Αγιο Παύλο Ημαθίας (-14,1), Περτούλι Τρικάλων (-13,4), Οχυρό Νευροκοπίου (-13,2), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-12,7) και Νευροκόπι (-12,7 βαθμοί), ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμάκτσαλαν έφτασε τους 18,6 °C.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, έως τις απογευματινές ώρες σήμερα προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια για 4η ημέρα - Τι ισχύει για σχολεία, καταστήματα, δημόσιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider