Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προ των πυλών νέο κύμα χιονοπτώσεων - Πως θα λειτουργήσουν την Τετάρτη καταστήματα, σχολεία, Δημόσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προ των πυλών νέο κύμα χιονοπτώσεων - Πως θα λειτουργήσουν την Τετάρτη καταστήματα, σχολεία, Δημόσιο
 Οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες απόψε και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες απόψε και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, δίνοντας νέα ύψη χιονιού σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Διαβάστε ακόμα: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία στην Αττική για την Τετάρτη – Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές

Το νέο εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, αλλά και τμήματος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, όπως υπολογίστηκε από το μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Meteo.gr, για το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, θα προστεθεί στις περιοχές, όπου ήδη υπάρχει χιονόστρωση.

Αναλυτικά:

- Σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού. Πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.

- Στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 20-40 εκατοστά χιονιού, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

- Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20-30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Κακοκαιρία: Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική, Στ. Ελλάδα

Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Από τις 10:00 το πρωί θα λειτουργήσουν και αύριο Τετάρτη οι υπηρεσίες του Δημοσίου λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάρμπαρα».

Οι υπάλληλοι θα εργαστούν κανονικά στην έδρα της υπηρεσίας τους. Η απόφαση αφορά ειδικά την περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για αύριο πριν από τις 10:00 το πρωί.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο εμπορικά καταστήματα και delivery στην Αττική

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο εμπορικά καταστήματα και delivery

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, στο δήμο Θηβαίων καθώς και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού.

Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Η απαγόρευση ισχύει για τις παρακάτω περιοχές του Λεκανοπεδίου:

Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι.

Παράλληλα, απαγορεύεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Οι πολίτες των ως άνω περιοχών καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος κακοκαιρίας.

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ - Χιόνια και την Τετάρτη στην Αττική

Εμμένει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα και σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία, τα ακραία φαινόμενα θα συνεχίσουν να πλανώνται πάνω (και) από την Αττική τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη (8/2).

Επιμένει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο έκτακτο από ΕΜΥ - Χιόνια και την Τετάρτη στην Αττική

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, και σήμερα και αύριο θα πέφτει χιόνι στα βορειότερα και χιονόνερο στα νοτιότερα τμήματα του λεκανοπεδίου, ενώ σε έξαρση παραμένουν τα φαινόμενα στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα, αλλά και στην Εύβοια.

Τετάρτη

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλειστά σχολεία στην Αττική και την Τετάρτη: Η λίστα – Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές

Επιμένει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο έκτακτο από ΕΜΥ - Χιόνια και την Τετάρτη στην Αττική

gazzetta
gazzetta reader insider insider