Κατάρ: Διαβουλεύσεις με τους Ταλιμπάν μετά από την επιβολή περιορισμών στην εκπαίδευση και στην εργασία των γυναικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρ: Διαβουλεύσεις με τους Ταλιμπάν μετά από την επιβολή περιορισμών στην εκπαίδευση και στην εργασία των γυναικών
Ένας απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επισκέφτηκε σήμερα την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ και συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό των Εξωτερικών της διοίκησης των Ταλιμπάν.

Ένας απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επισκέφτηκε σήμερα την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ και συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό των Εξωτερικών της διοίκησης των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επιβολή περιορισμών από την διοίκηση των Ταλιμπάν στην εκπαίδευση των γυναικών, αλλά και στην εργασία τους σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το Κατάρ χαρακτήρισε τους περιορισμούς αυτούς, ως μία ενέργεια “βαθιά ανησυχητική” που προκάλεσε ευρεία διεθνή κατακραυγή.

Ο Μουτλάκ Μπιν Ματζέντ Αλ-Κατανί, ο ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ έλαβε μέρος σε συναντήσεις με τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν Αμίρ Καν Μουτακί στην Καμπούλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου των Εξωτερικών Αμπντούλ Καχάρ Μπαλκί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider