Σοβαρά προβλήματα στα Βαλκάνια από την επέλαση της κακοκαιρίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σοβαρά προβλήματα στα Βαλκάνια από την επέλαση της κακοκαιρίας
Ισχυροί άνεμοι και χιονοθύελλες έπληξαν Σερβία, Μαυροβούνιο και Κροατία.

Θυελλώδεις άνεμοι και χιονοθύελλες έκλεισαν δρόμους και άφησαν σήμερα περισσότερα από 25.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Σερβία, ενώ δέντρα που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη γειτονική Κροατία και στο Μαυροβούνιο.

Στην Κροατία, τέθηκαν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής, εξαιτίας των βόρειων ανέμων που πνέουν με εκτιμώμενες ταχύτητες 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι αρχές στην παραλιακή πόλη Μπούντβα στο Μαυροβούνιο προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, μετά την καταστροφή σήμερα, μιας στέγης σχολείου από τους ισχυρούς ανέμους που έριξαν δέντρα και σηματοδότες, βύθισαν ένα τουριστικό πλοιάριο και προκάλεσαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής ακτής.

Περισσότερα από 250 χιλιόμετρα του τοπικού οδικού δικτύου στην ορεινή νοτιοανατολική Σερβία έκλεισαν, εξαιτίας της συσσώρευσης του χιονιού που έφτασε στα δύο μέτρα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι αρχές στη Βοσνία απαγόρευσαν την κίνηση βαρέων φορτηγών στις ορεινές περιοχές εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού, αλλά και της επικράτησης συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο.

Οι μετεωρολόγοι έχουν ανακοινώσει ότι οι θερμοκρασίες παγετού και οι χιονοθύελλες για την περιοχή των Βαλκανίων θα συνεχιστούν κατά τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider