Πτώση Phantom: Νεκρός εντοπίστηκε και ο κυβερνήτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση Phantom: Νεκρός εντοπίστηκε και ο κυβερνήτης
Νεκρός είναι και ο κυβερνήτης του Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου.

Νεκρός είναι και ο κυβερνήτης του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Πρόκειται για τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών, για τον οποίον διεξάγονταν έρευνες εδώ και δύο 24ωρα.

H ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο το θρίλερ της συντριβής του αεροσκάφους, το πρωί της Δευτέρας, καθώς και οι δύο επιβαίνοντες αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους. Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του Ευστάθιου Τσιτλακίδη αρχισε από την πρώτη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους, το πρωί της περασμένης Δευτέρας και συνολικά συμμετείχαν τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής αεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων.

Την Πέμπτη η κηδεία του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα

Εξάλλου, αύριο Πέμπτη θα γίνει στην Αρκαδία η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, όπως δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας. Σήμερα, οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη καλούνται για αναγνώριση του γιού τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, δεν θα παραστεί.

Ανδραβίδα: «Αν δεν περάσω τις εξετάσεις θα φύγω από την Ικάρων»

«Το παιδί μου χωρίς να το θέλει σκοτώθηκε και βύθισε την οικογένειά μας στο πένθος», αναφέρει ο πατέρας του συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα. «Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν το Σαββατοκύριακο. Κάτσαμε πολλές ώρες μαζί και ήταν πολύ χαρούμενος», είπε ακόμα ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Mega.

«Δεν φοβόταν», αναφέρει ακόμα ο πατέρας του υποσμηναγού, μιλώντας για την αγάπη του γιου του για τα αεροπλάνα, αλλά και για το απαιτητικό πρόγραμμα που είχε και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ο νεαρός είχε μεταβεί στη Γερμανία, στο πλαίσιο εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών, όπου είχε περάσει τεστ που προέβλεπε πτήση σε 9G. «Είμαι φαρμακοποιός και επέμενα ο γιος μου να αναλάβει τη δουλειά μου. Εκείνος ήταν ανένδοτος», λέει ο κ. Τουρούτσικας και αναφέρει ότι το πάθος του 29χρονου ήταν τα μαχητικά. «Αν δεν περάσω τις εξετάσεις στα μαχητικά θα φύγω από την Ικάρων», φέρεται να είπε στον πατέρα του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η επόμενη 4ετία θα επικεντρωθεί στην αύξηση μισθών - Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: «Κορυφαίο εθνικό ζήτημα στην ελληνική εξωτερική πολιτική το Κυπριακό»

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την επένδυση του Ομίλου Japan Tobacco στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider