Δημογραφικό: Οι γεννήσεις στη Γαλλία στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημογραφικό: Οι γεννήσεις στη Γαλλία στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Την ώρα που τα συνδικάτα αντιδρούν στο πλάνο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι γεννήσεις στη Γαλλία για το 2022, εντείνοντας τις ανησυχίες για το δημογραφικό πρόβλημα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την στατιστική αρχή (Insee), ο αριθμός των γεννήσεων στη Γαλλία για το 2022 ανήλθε σε 723.000, το χαμηλότερο επίπεδο κάθε χρονιάς από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο ετήσιος αριθμός των γεννήσεων στη Γαλλία είναι ευμετάβλητος τα τελευταία χρόνια, με πτώση το 2020 καθώς τα ζευγάρια καθυστέρησαν τα πλάνα τους για οικογένεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ακολούθησε μια ανάκαμψη το 2021, ενώ πριν από την πανδημία οι γεννήσεις στη Γαλλία βαίνουν μειούμενες από το 2015.

Η Insee υποστηρίζει πως η τάση μείωσης των γεννήσεων οφείλεται κυρίως στο ότι οι γυναίκες θέλουν κατά μέσο όρο λιγότερα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 20 και 40.

Πτώση στα ποσοστά αποδοχής του Μακρόν

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς τα συνδικάτα αντιδρούν στο πλάνο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αυξάνοντας το κατώτατο όριο ηλικίας κατά 2 έτη, στα 64.

Δημοσκόπηση της Ifop για την Journal du Dimanche δείχνει πως τα ποσοστά αποδοχής του Μακρόν υποχωρούν στον απόηχη των αντιδράσεων για το συνταξιοδοτικό.

Το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνει ικανοποιημένο με τον Μακρόν διαμορφώθηκε στο 34% τον Ιανουάριο έναντι του 36% τον Δεκέμβριο.

Το αντίστοιχο ποσοστό για την πρωθυπουργό, Ελιζαμπέτ Μπορν, έπεσε στο 32% από 36% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία «βάζει χέρι» στις μονάδες άνθρακα για την κάλυψη της ενεργειακής ζήτησης

Ο Κρις Χίπκινς νέος πρωθυπουργός στη Νέα Ζηλανδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider