Γεωργαντάς: Η κυβέρνηση εκδηλώνει την έμπρακτη στήριξη της στους πολίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργαντάς: Η κυβέρνηση εκδηλώνει την έμπρακτη στήριξη της στους πολίτες
Για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ καταβάλλει αποζημιώσεις στους παραγωγούς, μέσα στη χρονιά στην οποία προκλήθηκαν οι ζημιές.

Για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ καταβάλλει αποζημιώσεις στους παραγωγούς, μέσα στη χρονιά στην οποία προκλήθηκαν οι ζημιές. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων ύψους άνω των 48εκ. ευρώ σε περίπου 22.000 δικαιούχους για ζημιές του 2022, η οποία θα γίνει αύριο (23/12).

«Με συστηματική προσπάθεια, επιτύχαμε την τριετία 2020-2022, να εξοφλούνται οι αποζημιώσεις εντός του ιδίου έτους και των πρώτων μηνών του επομένου έτους, όταν κατά το παρελθόν την περίοδο που ολοκληρώνεται η πληρωμή των αποζημιώσεων από την σημερινή Κυβέρνηση και την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. τότε ξεκινούσαν οι πληρωμές αποζημιώσεων» είπε ο Γ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Διαβεβαιώνουμε του παραγωγούς μας ότι επίσης θα αποζημιωθούν, όσοι μέχρι τώρα δεν αποζημιώθηκαν, για τις ζημίες του προανθικού σταδίου του Παγετού της 'Ανοιξης 2021, στις καλλιέργειές τους, για τις οποίες ο ΕΛ.Γ.Α. έχει συντάξει σχετικά πορίσματα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στις πληρωμές που καταβλήθηκαν την τελευταία τριετία 2020-2022 (862 εκ. Euro για αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου), για τις αποζημιώσεις (2,6 εκ. Euro) στους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (13,5 εκ. Euro) που αντιμετώπισαν σοβαρές ζημιές από φυσικά φαινόμενα μέσα στο 2022

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «Η Κυβέρνηση με κοινωνική ευαισθησία εκδηλώνει την έμπρακτο στήριξή της στους πολίτες όταν έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Δερβιτσάνη ο Κ. Μητσοτάκης - «Να θεωρείτε δεδομένη τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider