Γερμανία: «Βαθιά ανησυχία» εκφράζει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος για τη δράση των «Πολιτών του Ράιχ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Βαθιά ανησυχία» εκφράζει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος για τη δράση των «Πολιτών του Ράιχ»
«Μια φιλελεύθερη δημοκρατία όπως στη Γερμανία, πρέπει και να μπορεί να αμυνθεί. Απαιτείται επίσης η αντίσταση της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για τα υποτιθέμενα σχέδια πραξικοπήματος των λεγόμενων «Πολιτών του Ράιχ», ενώ τόνισε ότι, εφόσον αποδειχθεί ότι προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες, «πρέπει να ληφθούν μέτρα και το ποινικό δίκαιο να θέσει τα όρια».

«Μια φιλελεύθερη δημοκρατία όπως στη Γερμανία, πρέπει και να μπορεί να αμυνθεί. Απαιτείται επίσης η αντίσταση της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ συνέντευξή του στο MDR. Η ικανότητα της δημοκρατίας να υπερασπίζεται τον εαυτό της καταδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις και δεν θέλουν μια φιλελεύθερη, ανοιχτή, δημοκρατική Γερμανία, μιλούν πιο δυνατά από τους άλλους, πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ είχε χαρακτηρίσει ως «εξαιρετικά επικίνδυνα» τα σχέδια των «Πολιτών του Ράιχ». Εξ όσων γνωρίζουμε, «μιλάμε για μια οργάνωση που σχεδίαζε την εξάλειψη του δημοκρατικού συνταγματικού κράτους μας», δήλωσε ο κ. Χεμπεστράιτ και παρέπεμψε στην πρώτη ομιλία του Όλαφ Σολτς ως καγκελάριου, όταν είχε χαρακτηρίσει τον δεξιό εξτρεμισμό ως «τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας». Η οργάνωση στρεφόταν εναντίον όσων μας ενώνουν: το κράτος δικαίου η ελευθερία, η ισότητα και η προστασία των μειονοτήτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Οκτώ στελέχη από την οργάνωση «Πολίτες του Ράιχενμπαχ» έχουν προφυλακιστεί

Γερμανία: Η AfD διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με τους «Πολίτες του Ράιχ»